Afvallen rond je buik3

Afvallen rond je buik? Zo pak je het aan.

Wil jij afvallen rond je buik?

In deze blog vertellen we je hoe je de vetverbranding op gang kunt helpen, zodat je ook buikvet kunt verliezen. Hierbij tips wat je kunt doen en wat je beter niet kunt doen als je wilt afvallen rond je buik. Lees verder.

PLatte buik of sixpack

Een platte buik of sixpack is voor de meeste vrouwen moeilijk te realiseren. Het lichaam van een supermodel is dan ook voor maar weinig mensen weggelegd. Onderstaande tips zijn dan ook bedoeld voor vrouwen die van hun overtollige buikvet af willen en zich (weer) lekker willen voelen in hun eigen lichaam.

Hoe komt het eigenlijk dat in 2020 meer mensen last hebben van buikvet, in vergelijking met vroeger?

 • Meer welvaart.
 • We eten meer dan vroeger.
 • Vroeger bewogen we veel meer.
 • Onvolledige, misleidende voorlichting rondom gezonde voeding.
 • Ons voedsel wordt steeds meer bewerkt. 
 • Ongezond voedsel is goedkoper.

Wat helpt niet als je buikvet wilt verbranden?

Het volgen van een dieet helpt in de meeste gevallen niet, of anders tijdelijk. Misschien herken je het wel; je bent het zat dat je bent aangekomen. Door de corona ben je bijvoorbeeld veel minder gaan bewegen en meer gaan eten. Dus je wilt nú afvallen en wel zo snel mogelijk. Zo stop je met het eten van snoepgoed en vette happen en je gaat een stuk minder eten dan voorheen. 

De eerste week ben je gemotiveerd, misschien de tweede week ook nog wel, maar daarna word je een stuk minder enthousiast. Want je baalt ervan dat je niks lekkers meer mag, je hebt last van een hongergevoel, misschien ook wel van vermoeidheidsklachten en je bent ook bepaald niet meer de vrolijkste thuis. Dus wat doe je dan? Juist ja, de handdoek gaat in de ring. En vervolgens pak je je oude voedingspatroon weer op en binnen no-time ben je weer op je oude gewicht of weeg je zelfs meer dan toen je begon met diëten. Maar wat helpt dan wel als je wilt afvallen rond je buik?

 

Tip 1. Stel Haalbare doelen op

Als je wilt afvallen rond je buik, dan is het belangrijk dat je doelen opstelt die haalbaar voor je zijn. Leg dus de lat niet te hoog voor jezelf. Deze vragen staan bij ons centraal; “Wat wil je bereiken? Wat heb je hiervoor nodig? En wat is voor jou op dit moment nu haalbaar?” Zou je bijvoorbeeld graag 4 keer in de week willen sporten, omdat je wilt afvallen rond je buik, maar ben je ontzettend druk met je bedrijf of met je kinderen? Dan is het misschien beter om minder van jezelf te verwachten en de frequentie van het sporten terug te draaien naar 2 keer in de week of zelfs naar 1 keer in de week als je echt een volle agenda hebt. En mocht je dan toch een keer extra kunnen sporten, dan is dat ‘een extra cadeautje’ voor je lichaam (en geest).

Tip 2. Eet en drink gezond als je wilt afvallen rond je buik

Voor de hand liggend, maar ontzettend belangrijk als je wilt afvallen rond je buik; eet en drink gezond! Bij LET’S DO IT leer je hoe je op een gezonde manier kunt afvallen. Zo krijgen al onze klanten gratis een voedingsadvies waar ze meteen mee aan de slag kunnen. Het is de bedoeling dat je gezond, voldoende en gevarieerd gaat eten, zodat je voldoende energie en voedingsstoffen binnen krijgt. 

Ook hierbij moet je rekening houden met de haalbaarheid. Het helpt niet als je je voedingspatroon radicaal omgooit. Wij adviseren onze klanten dan ook om juist verandering aan te brengen in kleine stapjes, en hier dan ook echt voor te gaan. Op die manier is het reëel om resultaten te behalen die duurzaam zijn. En je kunt heus nog wel af en toe iets lekkers eten en drinken. Want als we onszelf van alles ontzeggen, werkt het eerder averechts, zeker op lange termijn. Het draait om bewuste keuzes maken.

Water is het beste om te drinken. Vind je dit saai worden? Maak dan zelf fruitwater of verse kruidenthee. Voldoende water drinken is belangrijk als je wilt afvallen rond je buik. Lees hier waarom.
Nog een laatste tip; eet verder gezond wanneer je honger hebt en stop als je geen hongergevoel meer hebt (dus niet wanneer je vol zit). En eet 2 tot 3 uur voor het slapen gaan niet meer. Ook niet als je een licht hongergevoel hebt, want juist dít is goed voor je vetverbranding.

Tip 3. Pillen, shakes en andere wondermiddelen

Helaas, er bestaat geen wondermiddel. Wil je afvallen rond je buik, dan zul je hier echt aan moeten werken. Een fit en gezond lichaam kun je niet kopen, je moet er iets voor doen.

Tip 4. Plaatselijk vet verbranden kan niet

Weet dat plaatselijk vet verliezen niet kan. Dus wil je afvallen rond je buik door alleen buikspieroefeningen te gaan doen? Weet dat dat niet werkt. Met buikspieroefeningen maak je wel je buikspieren sterker. Alleen heb je een vetlaag zitten over je buikspieren, dan zullen die spieren hierdoor niet zichtbaar worden. Wat (naast gezond eten) wel help om je buikvet te verbranden is krachttraining.. En bij voorkeur, korte en intensieve krachttraining. 

Tip 5. Doe aan Krachttraining als je wilt afvallen rond je buik

Door krachttraining bouw je meer spiermassa op. Spiermassa zorgt voor een snellere stofwisseling en vetverbranding. Dus hoe meer spieren, hoe beter. Dus wil je van je zwembandjes af, ga dan vooral sporten waarbij je de grote spiergroepen aanpakt. Weet je niet goed welke oefeningen je het beste kunt doen? Ik heb een trainingsschema voor je opgesteld, welke 20 augustus in de Libelle komt te staan. Kun je hier niet op wachten? Hij staat bij ons al online, lees hier verder. 

Heb je het druk, heb je weinig tijd of is een sportschool niks voor jou en heb je een stok achter de deur nodig? LET’S DO IT helpt je bij het behalen van jouw persoonlijke doelen door personal training aan huis of buiten, coaching en een voedingsadvies. Ons team bestaat uit zo’n 40 vrouwelijke personal trainers. De trainer maakt het je makkelijk door met alle spullen naar je toe te komen. Zij stelt een trainingsschema voor je op dat afgestemd wordt op jouw wensen en doelen. Heb je last van blessures of andere lichamelijke klachten? Geen probleem, ook hier wordt rekening mee gehouden. Lees meer over onze werkwijze of neem contact op voor het inplannen van een GRATIS intakegesprek. 

Dus, wat moet ik doen als ik wil afvallen rond mijn buik?

 • Eet gezond, voldoende en gevarieerd en eet extra veel groente. 
 • Start met krachttraining.
 • Beweeg meer in je dagelijks leven.
 • Drink voldoende water.
 • Zorg voor een goede nachtrust.
 • Relax, geniet en zorg voor zo min mogelijk stress.
 • Omring je met mensen die een positieve invloed op je hebben.
 • Zorg voor een positieve mindset; wees dankbaar en focus je op de dingen die goed gaan en die je al wel hebt. En loopt het even anders dan gepland? Richt je op de oplossing i.p.v. het probleem.
 • Af en toe een koude douche nemen zorgt voor een betere vetverbranding.
 • LET’S DO IT. Niet denken, maar doen. 
We zijn het resultaat van de keuzes die we maken

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email