Buikvet verbranden

Buikvet verbranden

Charlotte Hageman

  • Help, ik wil van mijn zwembandjes af!
  • Hoe krijg ik een sixpack? Lees hier 4 tips hoe je buikvet kunt verbranden.
Een sixpack, dat willen we bijna allemaal wel. We willen maar al te graag van die zwembandjes af en het liefst ook nog eens zo snel mogelijk. De media maakt ons wijs met allerlei zogenaamde snelle oplossingen. Google maar eens op ‘buikvet verbranden’. Pillen, shakes, afslankthee, afslankgel, patches, afslankvesten, van alles komt voorbij. Het klinkt aannemelijk maar helaas, je zult er toch echt zelf iets voor moeten doen als je je buikvet wilt verbranden. Want je kunt allerlei dingen gaan slikken, smeren, drinken of dragen, zolang je ongezond blijft eten en niet gaat bewegen, zul je nooit van je zwembandjes af komen. Lees hieronder meer over hoe je je buikvet kunt verbranden.

Kan mijn buikvet omgezet worden in spieren?

Nee, dat is niet mogelijk. Wanneer je je buikspieren traint, train je wel je spieren maar je verliest geen plaatslijk buikvet. Wat hierbij wel geldt is; hoe meer spiermassa, hoe sneller je vetverbranding en stofwisseling. Krachttraining helpt je dus bij het afvallen en dus de verbranding van je buikvet. Maar het wil niet zeggen dat je meteen bij je buik resultaat zult zien. Zo verliest de één eerder vet rondom de heupen en de ander in het gezicht. De waarheid is hard; je zult er wat voor moeten doen voordat je je strakke buik kunt realiseren. Wil je graag afvallen en minder buikvet, dan zul je in de meeste gevallen eerst aan de slag moeten met je voedingspatroon. Hoe gezonder je zult gaan eten, hoe sneller je vetpercentage en visceraal vet zal dalen en hoe eerder je buikspieren zichtbaarder zullen worden. Uiteraard helpt het mee als je hiernaast ook je buikspieren zult gaan trainen.

Wat kan ik doen om mijn buikvet te verbranden?

Dit is afhankelijk van je leeftijd, gewicht, geslacht en genetische aanleg hoe en op welke manier je afvalt. Wat voor de één werkt, hoeft niet perse voor de ander te werken. Zo slaan mannen makkelijker vet op bij hun rug en buik en vrouwen bij de dijen, heupen en buik, naarmate ze zwaarder worden. Voor ieder geldt; zolang we genoeg vet kwijtraken, verliezen we ook buikvet. Dus, wat kunnen we doen om die vetverbranding te stimuleren? Lees hier 3 tips.

Tip 1. Pas je voedingspatroon aan om buikvet te verbranden

Werk aan een gezonder voedingspatroon. Wees reëel naar jezelf en besef dat het soms even wat moeite zal kosten en dat je niet klaar bent na een week of maand gezond eten en trainen. Lange termijn denken dus. Leg de lat vooral niet te hoog door irreële eisen aan jezelf te stellen om teleurstellingen te voorkomen. Wees je bewust van de keuzes die je maakt rondom je voeding en leefstijl. Eet zo onbewerkt mogelijk en skip de geraffineerde suikers (lege koolhydraten) en transvetten. Varieer in je voeding, zodat je verschillende voedingsstoffen binnen krijgt en voedingsmiddelen minder snel zat wordt. Eet niet wanneer je eraan denkt, maar zorg ervoor dat er een bepaalde structuur in komt. Je wil niet weten hoeveel mensen ik in de praktijk tegenkom die juist te weínig eten. Hierdoor wordt de stofwisseling platgelegd, sla je sneller vet op en versterk je de zoete snelle trek wat weer voor het jojo effect en vermoeidheidsklachten zorgt.

Tip 2. Trainen

Kom ik beweging als je je buikvet wilt verbranden! De combinatie van voeding en krachttraining is dé oplossing wanneer je een slanker, sterker en fitter lichaam wil. Pak tijdens je training eerst de grote spiergroepen aan; je benen, billen, rug en borst. Ook de kleinere spiergroepen zijn van belang, namelijk je buik, armen en schouders. Tijdens de training maak je een combinatie van de te trainen spiergroepen. Niet alles in een keer, maar verdeeld over de week; 2 á 3 keer in de week trainen is een mooi streven. Red je het niet om vaker dan 1x in de week te trainen? Maak er dan een Total Body Workout van. Wat zijn goede oefeningen? Denk aan de squat, de deadlift, de push-ups, pull-downs, de dips en rows. Daag jezelf uit en verleg iedere keer beetje bij beetje je grens. Je zult merken dat je steeds sneller en sterker zult worden en uiteindelijk zult afvallen. Wil je ideeën opdoen wat betreft buikspieroefeningen? Lees het hier in onze blog over ‘Buikspieroefeningen’. Vind je het lastig om hiermee aan de slag te gaan? Onze vrouwelijke trainers willen je hier graag bij helpen. Jouw Personal trainer zal ervoor zorgen dat je afwisselende en uitdagende trainingsschema’s zult krijgen, die afgestemd worden op jouw doelstellingen en mogelijkheden. De haalbaarheid vinden we belangrijk, je traint dan ook in je eigen tempo. Tijdens de uitvoering van de oefeningen wordt er gelet op de juiste lichaamshouding om blessures te voorkomen. Je zult steeds meer je grenzen gaan verleggen en je zult gaan ervaren dat het sporten een stuk leuker voor je wordt! Onze Personal trainers komen aan huis. Dat scheelt je dus tijd en maakt het voor jou gemakkelijker. Tevens bieden we je naast de trainigen een GRATIS voedingsadvies aan, opgesteld door een van onze voeidngsconsuleten. Je kunt er meteen mee aan de slag!

Tip 3. Relax

Hoe drukker jij je maakt over het verbranden van je buikvet, hoe meer stresshormoon je zult aanmaken. Het zal je hormoonhuishouding in de war schoppen, wat een negatieve invloed kan hebben op het afvallen. Ook je slaap is van belang. Zorg er dan ook voor dat je voldoende nachtrust krijgt. Vaak vergeten we in ons druk bezette leven hoe belangrijk het is om ‘laadmomenten’ te hebben. Zet weer eens een kruis in je volle agenda en ga meer leuke dingen doen. Krijg je energie van je vrienden? Ga er dan lekker samen op uit! Bezoek een sauna/museum of maak wandelingen als jou dat rust geeft. Ga weer lezen, schilderen, schrijven, haken of maak eindelijk het fotoalbum van je kinderen of vakantie af of volg een cursus fotografie, Franse taal of-wat-dan-ook. Als je maar iets doet wat je leuk vindt en waar je energie van krijgt! Die balans tussen in- en ontspanning is juist zo belangrijk. Voor je mind, maar ook voor je stofwisseling en hormoonhuishouding.

Tip 4. Ga ervoor!

Jouw inzet, focus, mindset, voeding, training en rust bepalen uiteindelijk hoe snel je buikvet zult verbranden en zult afvallen. Dagelijks op de weegschaal staan, werkt vaak averechts. Wees je bewust van hoe je je voelt: ‘Ervaar ik meer energie? Voel ik meer voldoening en voel ik me zelfverzekerder? Zitten mijn kleren weer wat ruimer en zie ik een strakker lichaam als ik in de spiegel kijkt?’ Dan weet je dat je goed bezig bent en dat het harde werken wordt beloond. Heb je een stok achter de deur nodig om aan de slag te gaan? Wij bieden je personal training aan huis en een GRATIS voedingsadvies. Ons team helpt je graag verder. Lees hier meer over onze werkwijze, of neem contact met ons op voor meer informatie.

Train je liever met een mannelijke Personal trainer? Geen probleem. LET’S DO IT is het zusje van YourHealth Personal training. Sinds 2007 bieden zij personal training aan huis, door heel Nederland. Hun team bestaat uit mannelijke en vrouwelijke trainers. We verwijzen je dan ook graag door naar onze collega’s! Contact YourHealth.

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email