Fit worden zonder sportschool

Fit worden zonder sportschool. Wij bewijzen dat het kan!

Fit worden zonder sportschool, kan dat? Ja dat kan!

Veel mensen denken dat je alleen in een sportschool je gezondheidsdoelen of trainingsdoelen kunt bereiken. Maar dat is niet zo! Dus voel je je niet op je gemak in een sportschool, laat dit dan geen excuus voor je zijn om niet te gaan bewegen en thuis op de bank te blijven zitten. Dat zou zo zonde zijn, want beweging en sporten is zo belangrijk voor onze fysieke, maar ook voor onze mentale gezondheid! 

Dus wil je in beweging komen, omdat je wilt werken aan een gezond en fit lichaam? Dat kan prima thuis of lekker in de buitenlucht, zonder dat je hier allerlei apparaten voor nodig hebt. In deze blog vind je 9 tips hoe je meer kunt bewegen en fitter kunt worden zonder een sportschool. Dus ‘no more excuses!’ 

Tip 1 : Beweeg meer in je dagelijks leven

Beweeg meer in je dagelijks leven. Pak bijvoorbeeld de fiets i.p.v. de auto, neem de trap i.p.v. de lift. Voer sportoefeningen uit tijdens het thuiswerken als break. Zet de muziek hard aan tijdens het koken en ga dansen! Lekker actief dansen helpt je bij de opbouw van je conditie en je voelt je er lekker door omdat je je hoofd er goed door kunt leeg maken. Dus gordijnen dicht en gaan! Wat kan jou het schelen?!

Tip 2 : Word fit tijdens schoonmaken

Tijdens het schoonmaken span je je ook flink in. Dus maak hier een workout van. Ga in hoog tempo stofzuigen, maak lunges tijdens het dweilen, loop 4x extra die trap omhoog of doe een paar squats tussendoor. Muziekje erbij en klaar is je workout! En je hebt ook nog eens een opgeruimd en schoon huis; 2 vliegen in één klap.

Tip 3 : Fit worden zonder sportschool, ga wandelen

Wandel vaker. In plaats van een Netflix serie op te zetten, ga je vanaf nu minstens 1x per week een wandeling maken. Je hoeft echt geen urenlang onderweg te zijn. Ga een half uurtje op pad en stap dan goed door. Lees hier waarom wandelen zo gezond is voor je mentale en fysieke gezondheid. Motiveert het je om samen te gaan wandelen? Bel een vriendin op en wandel dan samen. Jullie kletsen onderweg gezellig bij én jullie zijn in beweging gekomen.

Tip 4 : Combineer hardlopen met krachttraining

Loop je hard? Combineer dan cardio oefeningen met krachttraining. Zo kun je buiten heel veel leuke oefeningen doen met je eigen lichaamsgewicht. Je hoeft er niks voor mee te nemen. Denk aan de wall-sit tegen een boom, buikspieroefeningen op een bankje, net als push-up en dips. Ook op een stoep of trappetjes kun je leuke oefeningen doen. Inspiratie nodig? Check hier een trainingsschema voor buiten.

Tip 5 : Fit worden zonder sportschool door thuis te gaan sporten

Ook binnen kun je een workout doen. Vind hier een workout voor thuis.

Tip 6 : Gebruik de trap als workout

Gebruik je trap als mini-workout. Ren de trap 15 keer op en neer. Doe step-ups en maak dips en herhaal dit een aantal keren. Wedden dat je ademhaling en hartslag hierdoor omhoog gaat?

Tip 7 : PLanning

Plan ‘meer bewegen’ in. Het beste werkt om vaste momenten in te plannen om bijvoorbeeld te gaan wandelen, fietsen, zwemmen of sporten. Die vastigheid geeft rust en duidelijkheid. Op die manier wordt meer bewegen een nieuwe gewoonte voor je en dus een onderdeel van je nieuwe leefstijl.

Tip 8 : Online sportprogramma's

Online kun je een heleboel sportprogramma’s volgen. Ken je de 7 minutes workout app? Hierbij sport je iedere dag 7 minuten. Kies in ieder geval een vorm van beweging die bij je past, wat je leuk vindt om te doen.

Tip 9 : Eet je fit

Laatste tip om fit te worden zonder sportschool; eet gezond. Bewerkte voeding zit vaak vol met zout, geoxideerde vetten, E-nummers en suiker. Suiker laat je bloedsuikerspiegel snel stijgen en dalen, wat zorgt voor energiedips / vermoeidheidsklachten. Wist je trouwens dat suiker verslavend werkt? Hoe meer je ervan gaat eten, hoe sterker je zoete trek zal worden. Dus minder hiermee. 

Wil je meer weten over gezonde voeding om af te vallen? Lees hier. Onze klanten krijgen naast de personal training aan huis of buiten een gratis voedingsadvies. Want voeding speelt een belangrijke rol wanneer je bijvoorbeeld fit wilt worden of wilt afvallen. Meer sporten & gezond eten zijn dan ook dé ingrediënten voor een vitaal lichaam. Meer tips over hoe je meer kunt gaan bewegen? Lees onze blog ‘thuis sporten zonder apparaten, zo pak je het aan!’.

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email