Gezond uit eten bij KNUS 3

Gezond eten bij KNUS in Dokkum

Uit eten zonder schuldgevoel, dat is het doel van deze blog. Deze keer is koffiebar KNUS in Dokkum aan de beurt. Een hippe koffiebar, fris, modern en stijlvol, ze hebben een gezonde menukaart en zijn naar hun klanten vooral persoonlijk. De sfeer bij KNUS is zeer aangenaam. Gezellig, hartelijk en warm. Hier komen veel jonge mensen maar ook kleine kinderen en ouderen. Al met al dus toegankelijk voor iedereen die zin heeft in een heerlijke kop verse thee of koffie met iets lekkers, een borrel óf juist een gezonde lunch. Ben je een keer in Dokkum en wil je gezond uit eten, KNUS is echt ‘The place to be’!

Koffiebar KNUS in Dokkum1KNUS.Koffiebar KNUS in Dokkum

Koffiebar KNUS

KNUS bestaat nog niet eens zo heel erg lang; afgelopen oktober hebben ze hun deuren geopend. Je zou het niet zeggen, want het was er goed druk toen ik er op een zaterdagmiddag was. Ouders met kinderwagens liepen binnen die met hun kind wat kwamen drinken. Er zaten ouderen en jongeren die op het weekend proostten met een wijntje en een hapje. En er zaten workaholics tussen (gelukkig, ik ben niet de enige) met een laptop voor de neus. 

Iedereen is WOLKOM

De deur staat hier voor iedereen open. Je hebt hier echt het gevoel dat je ‘wolkom’ bent. Dat is goed merkbaar want het personeel lijkt iedereen te kennen en neemt echt de tijd om ieder aandacht te geven. De klantvriendelijkheid is dan ook hoog hier. Dat persoonlijke contact zie je niet overal in de horeca helaas. Zo vind ik KNUS echt een koffiebar met beleving.

Gezond uit eten bij KNUS 1

Spelletjesdag

Gezond uit eten bij KNUS onder genot van een spelletje met je familie of vrienden? Ze organiseren bij KNUS vaak spelletjesdagen. De ene keer wordt de sjoelbak tevoorschijn gehaald, een andere keer wordt er een quiz georganiseerd of er worden spelletjes uit de doos gespeeld. Hoe leuk, waar kom je dat nog tegen? Als je goed kijkt, zie je dan ook in heel wat hoekjes spelletjes liggen voor jong en oud. Net als het verschillende speelgoed voor de kleintjes. Je kunt hier dus gerust met je kind iets eten of drinken, er is genoeg vermaak.

Naam en Faam

Ze hebben nog iets leuks bij KNUS; Naam en Faam. Wat dit inhoudt? Je kunt eeuwige roem behalen met jouw geweldige taartenrecept! Dus ben je van mening dat jij de heerlijkste taart kunt bakken? Laat ‘m proeven door KNUS en wie weet komt jouw taart, onder vermelding van jouw naam, die maand op de kaart! Hiernaast krijg je ook nog eens een aantal kopje koffie gratis. Ik vind het zo leuk bedacht door de eigenaren. Hier staan ze trouwens; Marcel en Neelke!

Marcel      Neelke

Gezond uit eten bij KNUS, de menukaart!

Op naar de menukaart. Er staat veel lekkers tussen. Zo kun je als lunch kiezen uit zelfgemaakte soepen, belegde piadnina’s of een salade.

Wil je gezond eten bij KNUS zonder schuldgevoel omdat je wilt afvallen? Lees hier wat je zoal kunt kiezen van de menukaart!

Verse soep

Wil je gezond uit eten bij KNUS dan zou je kunnen gaan voor een lekkere verse zelfgemaakte soep. Wat de soep van KNUS nou zo bijzonder maakt, is dat de soep opgediend wordt in brood! Je kunt de soep uitlepelen en het overgebleven brood kun je opeten met lekkere smeersels. Heb jij dat wel eens eerder gezien? Ik niet. Op die manier hebben ze minder afwas en is het dus beter voor het milieu. Leuk bedacht!

Wil je afvallen, dan zou je kunnen vragen of ze de soep in een kommetje kunnen serveren, zo scheelt het weer wat calorieën vanwege het brood. De soepen wisselen ze periodiek af, dus vraag naar de soep van het moment of kijk op de toffe bakkersrol die ze aan de muur hebben hangen. 

Wordt er een keer soep geserveerd met minder gezonde producten als spekjes of room? Dan kun je beter voor de salade gaan. Maar in het algemeen serveren ze bij KNUS gezonde soepen.

Gezond uit eten bij KNUS. Soep

Piadina

Piadina, een Italiaans platbrood dat op verschillende manier gegeten kan worden. Lees hieronder hoe je ze ‘m hier beleggen;

Gezond uit eten bij KNUS Menukaart

“Welke piadina kan ik kiezen als ik gezond uit eten wil bij KNUS?” Ik zou gaan voor de kruidige; pesto, kip, mozzarella, tomaat, Italiaanse kruiden en rucola. Je kunt vragen of ze er minder mozzarella in kunnen doen, zo wordt het minder vet. Houd je niet van kip? Dan zou ik de piadina met tonijn kiezen; rode pesto, pecorino (ham), tonijn, kappertjes, ananas, peper en rucola. Ook hier zou je kunnen vragen of ze er wat minder pecorino in kunnen doen om ‘m minder vet te maken. In de andere 2 piadina’s zit meer kaas wat het gerecht vetter maakt.

Gezond uit eten bij KNUS Piadnina

Gezond uit eten bij KNUS, kies de salade!

Jeej, een salade! Vaak een gezonde keuze. Hier maken ze de salade van rucola met mozzarella, tomaat, honing, Italiaanse kruiden, noten, pijnboompitjes en komkommer. Ook bij dit gerecht zou je kunnen vragen of ze er minder mozzarella in kunnen doen en of ze de honing er apart naast kunnen serveren zodat je zelf de hoeveelheid kunt bepalen (minder dus). In plaats van de honing zou je ook kunnen vragen naar vers fruit.

Taartje

Heb je iets te vieren of heb je gewoon zin in taart? Ze maken hier bij KNUS alles zelf, dus elk taartje lijkt mij hier een feestje! Ik vind dat je af en toe heus iets lekkers kunt eten. Als je jezelf van alles ontzegt, gaat het averechts werken. Zeker op lange termijn. Ken je de 80/20 regel? 80% Gezonde en 20% minder gezonde voeding. Jezelf af en toe op iets lekkers trakteren moet dus gewoon kunnen. Zo ben ik deze zaterdag gegaan voor dit gebakje. En omdat ik de rest van de week redelijk gezond gegeten had, kon ik prima genieten van dit lekkers. Zonder schuldgevoel!

Gezond uit eten bij KNUS. Taartje

Wat is jouw ervaring?

Ben jij ook wel eens bij KNUS geweest of ben je van plan om hier naar toe te gaan omdat je bijvoorbeeld graag gezond uit eten wilt? Leuk als je hieronder een reactie voor ons achterlaat over wat je ervan vond!

Personal trainer aan huis

LET’S DO IT Personal training.
WAT? Wij verzorgen Personal training aan huis, voor vrouwen door vrouwen.
WAAR? Ons team is actief in Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht, Brabant en Gelderland.
WAAROM? Om vrouwen te helpen bij afvallen, sterker worden, een betere conditie krijgen of gewoonweg om ze te helpen een gezonde leefstijl te integreren in hun drukke leven.
WIE? Ons team bestaat uit vrouwelijke Personal trainers.
HOE? Omdat onze klanten druk zijn en weinig tijd hebben, komen wij met alle materialen naar ze toe. Ze krijgen een persoonlijk trainingsschema waarbij rekening gehouden wordt met ieder haar wensen, doelen en mogelijkheden. Hiernaast krijgen ze een GRATIS voedingsadvies. Lees meer over onze werkwijze.
JA, DAT WIL IK! Neem contact met ons op voor meer informatie of voor het maken van een afspraak voor een GRATIS intake.

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email