Marjoelein Dubbers over krachttraining, buikvet en afvallen

Marjolein Dubbers over krachttraining, buikvet en afvallen

Zoals jullie in deze blog hebben kunnen lezen, heb ik een hele leuke ontmoeting gehad met Marjolein Dubbers. Marjolein (1958) is food- en lifestyle coach én auteur van vele boeken, waaronder de bestseller ‘Het Energieke vrouwen voedingskompas’. Marjolein schrijft en vertelt over de kracht van juiste voeding.

Marjolein Dubbers heeft online de Energieke Vrouwen Academie opgericht. Deze website is met meer dan 2 miljoen bezoekers per jaar het grootste platform in Nederland voor vrouwen die op zoek zijn naar vitaliteit en gezondheid.

Marjolein Dubbers 010

5 vragen aan Marjolein Dubbers

Wij hebben Marjolein Dubbers vijf vragen gesteld over het belang van krachttraining en goede voeding. De antwoorden delen we met je in deze blog. Wist je trouwens dat Marjolein zelf ook traint met een Personal trainer? In deze blog vertelt Dubbers onder andere over hoe belangrijk krachttraining is voor vrouwen – of je nu in de overgang bent of niet. Ook geeft ze tips om gezond af te vallen en legt ze uit wat je kunt doen aan ‘het buikje’.

Inhoud

Vraag 1. Hoe komen wij vrouwen van 'ons buikje' af?

Om te beginnen: vrouwen hebben veel meer vet dan mannen! Super slank zijn is een modebeeld van deze tijd. Omarm dus liefdevol je beetje buikvet, zeker als je kinderen hebt gekregen. Hoe jij je voelt moet de focus hebben. Voor de meeste vrouwen valt daar de allergrootste winst te behalen. Hoewel een beetje buikvet dus heel normaal én gezond is, is te veel niet gezond. Kijk kritisch naar je voedingspatroon, dat is het belangrijkste. Over het algemeen eten we te veel koolhydraten, bewerkte voeding en zoetigheid. Daarnaast eten we veel te weinig gezonde vetten en verse groenten. De afgelopen decennia zijn we totaal op het verkeerde been gezet wat voeding betreft. Het gevolg? We zijn als mensheid nog nooit zo ziek geweest als nu het geval is. 

Je sport je een ongeluk, maar het heeft te weinig impact én je bent ook nog eens doodmoe en hongerig. De oorzaak? Afvallen begint in de keuken! Mijn adviezen over dit onderwerp kun je vinden in mijn boek ‘Het Energieke Vrouwen Voedingskompas’. Door dit te lezen heb je een mooi begin gemaakt, mijn boek ‘Eet meer energie’ is hier het vervolg op. Wist je dat je tussen 7 september en 5 oktober het boek het Voedingskompas GRATIS krijgt als je bij LET’S DO IT een pakket afneemt?

Verder zou ik vrouwen echt adviseren om, naast dagelijks minimaal een uur rustig bewegen, ook aan krachttraining te gaan doen. Het heeft mijn lichaam de laatste vijf jaar compleet veranderd.  Ik heb nu, op een 61ste, eindelijk het figuur wat ik mijn leven lang al had willen hebben. Zonder super slank te zijn overigens. Met sterke spieren bepaal je echt hoe je lichaam eruit ziet.

Vraag 2. Wat is volgens jou dé gezonde manier om af te vallen?

Wanneer je ‘dé’ manier zoekt zul je van een koude kermis thuiskomen. Dat bestaat namelijk niet. We hebben afvallen wel heel simpel gemaakt. Eet minder, beweeg meer. Dan val je vanzelf af, toch? Nee. Als ik dit verhaal per direct de wereld uit zou kunnen helpen dan zou ik het vandaag nog doen. Zoveel pijn, frustratie, gebrek aan zelfvertrouwen, verdriet en depressies zouden dan bespaard kunnen blijven. Dik zijn is niet je eigen schuld, het ligt zo veel complexer. Vooral voor vrouwen is het niet zo simpel om af te vallen. Calorieën tellen heeft bijvoorbeeld helemaal geen zin. Er zijn heel veel redenen waarom vrouwen niet afvallen, ook wanneer ze minder eten én meer bewegen. Bijvoorbeeld:

 • Je kunt problemen hebben met je schildklier.
 • Bacteriën in je darmen kunnen jou hongerig maken en voor overgewicht zorgen.
 • Stress is een beruchte dikmaker.
 • Jouw lichaam maakt te veel insuline aan.
 • Je stofwisseling ligt aan gort als gevolg van crashdiëten, waardoor iedere grammetje voedsel direct op wordt geslagen als vet.
 • Het kan zijn dat je lichaam belangrijke vitamines mist om vet te kunnen verbranden.
 • Sommige medicijnen kunnen het onmogelijk maken om af te vallen.
 • Of je lichaam worstelt met stille, laaggradige ontstekingen. Vooral echt overgewicht of obesitas is een vicieuze cirkel; de vetcellen zorgen voor ontstekingsbevorderende stofjes in het lichaam en deze stofjes maken het heel erg moeilijk om af te vallen.
Marjolein Dubbers 09

Kortom: wat je vooral nodig hebt is veel liefde en geduld met jezelf en je lichaam en op weg gaan om een gezondere voedings- en leefstijl te ontwikkelen. Afvallen zou niet de focus moeten hebben, maar vooral jezelf gezonder en vitaler willen voelen. Belangrijk is ook om je te verdiepen wat een vrouwenlichaam echt nodig heeft. Daarom heb ik mijn boeken geschreven en coach ik vier keer per jaar een groep vrouwen door middel van mijn online programma ‘Het Voedingskompas’. Word verliefd op jezelf door je goed te voelen, zeg ik altijd. Dat is de enige manier!

Vraag 3. Is krachttraining belangrijk voor vrouwen (in de overgang)?

Ja! Krachttraining kan voor alle vrouwen een toegevoegde waarde hebben. Maar wist je dat vooral vrouwen in de overgang baat kunnen hebben bij krachttraining? Deze groep vrouwen zal echt het verschil merken, om deze redenen:

→ Vrouwen in de overgang verliezen spiermassa

De meeste vrouwen komen rond of na hun veertigste levensjaar in de overgang. Al vanaf je dertigste verlies je als vrouw spiermassa. En dat gaat niet om een beetje spiermassa, maar om gemiddeld 7,5 kilo spiermassa tussen je dertigste en zestigste levensjaar. Voor die verdwenen spieren krijg je vet terug, bij de meeste vrouwen maar liefst 15 kilo. Dat terwijl de meeste vrouwen vaak al bezig waren om vet kwijt te raken. Voor dames boven de zestig gaat het spierverlies zelfs nóg harder. 

Spiercellen worden niet één op één omgezet in vetcellen. Een spiercel is een spiercel en een vetcel is een vetcel. Maar doordat spieren continu veel energie verbranden, ook wanneer je op de bank zit of slaapt, zorgen minder spiercellen wel voor meer vetcellen. Wist je dat spiercellen drie keer zoveel energie verbranden als vetcellen? Heb je minder spiercellen, dan is de kans op aankomen in gewicht groter. 

→ De stofwisseling vertraagd boven ons 40ste levensjaar

Na je veertigste heb je minder voeding nodig omdat je stofwisseling vertraagt. Dit betekent dat de voeding die je binnenkrijgt van goede kwaliteit moet zijn! Voor veel vrouwen is het lastig om aan te voelen hoeveel voedsel ze nodig hebben. Hierdoor blijven ze hun hele leven lang evenveel eten. Dit is een oorzaak van overgewicht. Je kunt je stofwisseling helpen om op peil te brengen door meer spiercellen te ontwikkelen. 

→ Botontkalking

Door het verlies van spierkracht, gaan ook de botten sneller achteruit. Krachttraining helpt mee om botontkalking tegen te gaan.

→ Verandering in je hormoonbalans

Tijdens de overgang ga je minder oestrogeen, progesteron en oxytocine aanmaken. Dit noemen we ook wel de ‘zorghormonen’. Hierdoor speelt testosteron een relatief belangrijke rol tijdens én na de overgang. Misschien heb je altijd gedacht dat testosteron alleen door mannen wordt aangemaakt, dit is een grote misvatting. Vrouwen maken ook testosteron aan. Dit vrouwelijke testosteron is net als bij mannen het hormoon dat ‘houdt van een wedstrijdje’, zeg ik altijd. Het is het hormoon dat aanzet tot actie, dat zijn zin wil krijgen, dat zichzelf in de wereld wil neerzetten.  Er zijn maar twee manieren om aan extra testosteron te komen. Door middel van het supplement maca en door te zorgen voor meer spieren! Testosteron wordt namelijk in spiercellen aangemaakt.

“Uit onderzoek is gebleken dat vrouwen die in de overgang krachttraining gingen doen opeens de moed kregen om om een promotie of salarisverhoging te vragen of weer gingen auto rijden terwijl ze dat lange tijd niet durfden. Hoe cool is dat?!”

Vraag 4. Hoe vaak sport jij zelf?

Toen ik 46 was begon ik pas met hardlopen, dat was in 2005. Voor die tijd? Je zult het misschien niet geloven maar ik deed helemaal niks. Nul. Ik had nog nooit een sportschool van binnen gezien. Op mijn 57ste ontdekte ik pas hoe belangrijk krachttraining voor vrouwen is. Toen liep ik voor het eerst een sportschool binnen en ging ik werken met een personal trainer. Ik train nu twee keer per week een uur met een personal trainer. Ook loop ik vrijwel iedere ochtend een rondje hard in het park waar ik vlakbij woon, gemiddeld zo’n twintig minuten. Ik vind het heerlijk om ’s morgens vroeg eerst naar buiten te gaan en een frisse neus te halen. Nadat het warmlopen trek ik een paar sprintjes zodat ik lekker buiten adem raak. Dit is heel goed om spieren op peil te houden. 

Verder probeer ik twee keer per week een duurloop te doen van een uur. Ook heb ik onlangs een racefiets gekocht. Het liefste zou ik iedere dag een uur flink trainen, zo langzamerhand kom ik daar dus aardig bij in de buurt! Ik had nooit gedacht dat ik dat zo heerlijk zou vinden. Mijn motto: je bent nooit te oud om te beginnen met sporten. Begin wel altijd met jezelf heel goed te voeden. Een ondervoed lichaam dat niet de juiste voedingsstoffen krijgt, wil niet sporten. Zo’n lichaam is uitgeput en wil alleen maar rust.

Vraag 5. Waarom heb jij voor een personal trainer gekozen?

Ik had geen flauw benul van wat ik moest doen toen ik aan krachttraining wilde beginnen. Hardlopen op een band of fietsen in de sportschool? Dat wilde ik beslist niet, geef mij maar de buitenlucht. Ik wilde aan krachttraining beginnen omdat ik juist mijn spieren wilde opbouwen. Maar ik kwam er al snel achter dat een goede personal trainer me veel verder ‘pushte’ dan ik zelf zou kunnen. Ik vond het ook veel leuker dan wanneer ik in mijn eentje sport. Ook de afwisseling van oefeningen spreekt me heel erg aan. 

Het heeft ook een ander groot voordeel. Als ik weet dat mijn personal trainer op me wacht, dan ga ik gewoon. Hoe druk ik het misschien ook heb. Ook als ik me een keer niet helemaal lekker voel, dan ga ik toch en zeg dan gewoon dat ik het een beetje rustig aan wil doen. Weet je wat grappig is? Vaak knap ik op van zo’n training! Dat geeft zo’n goed gevoel.

Marjolein Dubbers.103
voedingsschema e-book

GRATIS recepten E-Book

Wil jij graag ons GRATIS recepten E-Book ontvangen? Download het E-Book via onderstaande link. 

Veel bak- en kookplezier gewenst!

Wil jij ook een Personal trainster aan huis?

 • Heb ook jij die stok achter de deur nodig om effectief en weer met (meer) plezier te gaan trainen?
 • Misschien omdat je wilt afvallen, strakker, sterker of soepeler wilt worden of omdat je je conditie wilt verbeteren?
 • Wij helpen je bij jouw persoonlijke gezondheidsdoelen. Door training, coaching en een GRATIS Leefstijl werkboek werk je aan een gezonder en fitter lichaam en een betere balans.
 • Ons team bestaat inmiddels uit meer dan 80 vrouwelijke personal trainers en is actief door bijna heel Nederland.
 • Je kunt aan huis getraind worden, op je werk of lekker in de buitenlucht. In de ochtend, middag, avond of in de weekenden. Bij ons train je waar en wanneer jij wilt!
 • Wil je meer weten of ben je serieus geïnteresseerd en wil je een GRATIS intake + proeftraining inplannen? Neem contact met ons op via onderstaande link. LET’S DO IT! 
Team let's do it personal training

Share this post

Wat zeggen klanten over LET'S DO IT?

Google reviews
4.9
Gebaseerd op 73 beoordelingen
Sinds ongeveer 9 maanden aan het trainen via Let’s do it. Nu komt trainster Thessa 2x per week aan huis, voor mij met een drukke baan een fijne stok achter de deur! Gevarieerde intensieve trainingen, maar na afloop iedere keer weer een heerlijk gevoel. Fijn hoe Thessa altijd goed kijkt wat bij mij aansluit en de altijd op een positief stimulerende manier je net weer dat stapje meer/verder laat zetten in de training. Vond ik tot een jaar geleden sporten gewoon echt niet leuk, nu kan ik zeggen dat ik mij fitter voel, beter in mijn vel zit, sporten zelfs leuk vind (echt waar!) en uit kijk naar de trainingen. Ik kan dit echt iedereen aanraden!
Marcella van der H.
Marcella van der H.
14:58 07 Sep 22
Na 25 jaar moest ik toch echt weer gaan bewegen alleen een sportschool zag ik absoluut niet zitten. Buiten trainen leek me heerlijk alleen bij wie? Een man daar had ik geen zin in maar ja bij wie dan….mijn man kwam let’s do it tegen voor vrouwen door vrouwen nou dat klinkt fijn. Contact leggen was zo simpel en fijn Charlotte ging meteen voor mij aan de slag en een dag later belde Barbara mijn trainster. Oké vol goede moed van start Barbara was geweldig alleen ik vond er niks aan😠 me lichaam deed zeer en ik kon niks (sloeg nergens op alleen ik zocht een uitweg) maanden aangemodderd Barbara bleef aardig en geduldig. Tot een paar maanden terug dat ik de knop omzetten en vol er tegen aan ging 2 x per week en elke training anders en super gezellig en hard werken 💪. Ik raad let’s do it absoluut aan omdat door hun inzet ik nu 2x per week train met mijn man het was anders niet gelukt. Dus heb je net als ik dat opstapje nodig……….. let’s do it!!!!!!!Succes!
Francina V.
Francina V.
12:41 07 Sep 22
Hele fijne manier van sporten (voor mij). Ik ben een ster in smoesjes verzinnen om niet te gaan sporten, maar ze komt en ik moet dan gewoon. Kost me dan niet meer dan een uur ook. Trainingen worden precies op maat voor mij gemaakt, ideaal! Ook heel fijn dat mijn trainer (Thessa) heel erg flexibel is qua sportmoment.
Rita B.
Rita B.
14:16 05 Sep 22
Zeer goede intensieve trainen gehad met enorm resultaat!Handig dat de trainer bij je thuis komt en specifiek op jou wensen een plan maakt. Goed geholpen en goede adviezen gehad! Aanrader!!
anneke W.
anneke W.
12:22 05 Sep 22
De trainingen die ik met Yvette doe elke week zijn heerlijk en aangepast aan mijn mogelijkheden en beperkingen. Dat krijg je op een sportschool niet. Doordat ik thuis sport, kan ik het goed inpassen in mijn leven.
Kim de J.
Kim de J.
13:15 02 Sep 22
Ik heb enkele maanden met Barbara getraind en dat was het duwtje dat ik nodig had om mijn conditie aan te pakken. Mijn gezondheid verbeterde aanzienlijk. Ik vond de 1 op 1 aandacht motiverend, de trainingen waren afwisselend en heb er veel van geleerd. Echt een aanrader!
Natalene S.
Natalene S.
15:44 16 Aug 22
Very positive experience. Our trainer, Queeny, was great at customising the programme to mine and my wife's needs - my fitness improved a lot in just a few weeks, but the trainings never felt brutal - rather just right in terms of intensity, and the variety of exercises made them fun. Queeny was also really flexible in arranging times and locations convenient for us
oleg L.
oleg L.
13:57 10 Aug 22
Ik heb het “Let’s Do It” personal training gevonden via mij moeder vorig jaar, ik was al een tijdje aan het zoeken voor personal training dat ook kickboxing erbij zou kunnen hebben. Toen ik begon was het voor mezelf raar om eindelijk weer iets aan sport te doen, al helemaal na al her quarantaine gedoe met Covid. Maar wanneer ik eenmaal begonnen was vond ik het mentaal en fysiek erg fijn. Voor dat ik begon was ik meer aan het zoeken voor een vrouwe trainer maar sinds dat niet kon ging ik met een man; Elka. Het was meteen erg leuk met hem en ik had geen problemen met een man te hebben :) Niet alleen zijn de oefeningen en boxing fijn maar het is ook leuk om te praten met mij trainer Elka. Erg bedankt “Let’s Do It”👍
sophie
sophie
06:53 14 Jun 22
Zeer blij dat ik deze organisatie heb gevonden! 'Mijn' personal trainer is een kei in haar vak. Ze verrast me telkens weer: elke training is net weer anders, ze laat me op een toffe manier mijn grenzen verkennen en oprekken en ze heeft de nodige humor. Het is altijd maatwerk, waarbij ze heel goed let op bijvoorbeeld houding en ademhaling. Verder heb ik ontdekt dat ik buiten sporten veel prettiger vind dan verwacht (voorheen deed ik dat in een sportschool). Lekker veel zuurstof en onder de blote hemel, heerlijk. Een personal trainer is voor mij dan ook een heel goede investering in mijn fysieke en mentale gezondheid: ik heb ontdekt dat ik meer kan dan ik dacht. Kortom: een aanrader!
Titia V.
Titia V.
09:59 12 Jun 22
Mijn man en ik trainen al een tijdje met Personal trainster Eva.Wij vinden het als ouders en ondernemers zijnde ideaal om met een Personal trainster aan huis te trainen. Eva is onze stok achter de deur en daagt ons op een leuke, speelse manier uit door trainingen die zeer afwisselend zijn. Dat maakt het trainen een stuk effectiever dan toen we in een sportschool trainden.Wij hebben door het trainen veel meer energie gekregen en zijn ook aardig wat gewicht kwijt geraakt.We voelen ons sterker dan ooit. Top!
kelly V.
kelly V.
18:52 07 Jun 22
Geweldige zet in de goede richting. Onder kundige begeleiding van Laura. Steeds afwisselend, uitdagend en grensverleggend aan mijn eigen ontwikkeling en fitheid gewerkt. Ik heb sporten nog nooit zo leuk gevonden ookal klaagde ik tijdens elke trainingen😇. Mindset. Voeding en juiste uitvoering van de oefeningen kwamen allemaal aan bod💪🏽.
Jennifer C.
Jennifer C.
21:05 11 Feb 22
Al een tijdje bezig met Let's do it Personal training. Ben heel blij met het positieve contact met eigenaresse Charlotte en de trainers die mij hebben getraind.Nicole die goed zag wat ik fysiek en mentaal nodig had, waardoor ik sterker werd en een betere balans ontwikkelde. De laatste sessies met Gerwin, die mij weer in mijn kracht zette en flink heeft laten werken.Let's do it heeft mij geleerd dat aandacht, kennis en creatieve oplossingen het sporten leuk maakt en makkelijk in te passen in je leven.Bedankt voor de leuke tijd en sportieve uitdagingen.
Willemien de L.
Willemien de L.
15:48 03 Feb 22
Inmiddels een paar weken bezig en ik krijg er echt weer lol in! Het is hard werken, maar altijd gezellig met Karin. Ze helpt me heel goed om net even die stap extra te zetten. Ik voel me vaak beter na de training dan er voor. Echt "accomplished". Het kost wat, maar dan krijg je ook wat!
Hannah007
Hannah007
19:40 01 Feb 22
I’ve been training with Barbara for 3 months now, twice a week. Great experience! Personal training is the only way for me to stay diligent in my training as I’m lazy and I would always find excuses to postpone a training unless someone is ringing my doorbell at the agreed hour and I have no excuse but to train.Barbara is awesome. Trainings are varied and never boring. She listens to what I need and she adjusts exercises accordingly. I have lost weight and I feel fit and energised.
Antoaneta T.
Antoaneta T.
09:39 20 Dec 21
Geen moment spijt van de beslissing om te starten met personal training bij let’s do it. Er wordt heel goed gekeken welke trainer bij je wensen en doelen past en wordt ook veel moeite gedaan om een goede match te vinden. Ontzettend blij met trainster Hesther, die heel professioneel en kundig in haar vak is. Ze weet precies de goede spiergroepen te identificeren die nodig zijn voor mijn herstel. Zie elke week uit naar de training!
Lisa E.
Lisa E.
09:49 08 Nov 21
Ik ben in een paar maanden enorm vooruit gegaan, voel me veel fitter en sterker. Heerlijk om 1 op 1 te sporten, je kan niet cheaten, maar dat is dan ook te zien aan het resultaat. Dalya ook super fijne en lieve trainster die me uitdaagt om meer uit mezelf te halen, door juist goed naar je lijf te luisteren, waar zij supergoede tips voor geeft (ademhaling is key!) kan het dus echt aanraden👌
Karina K.
Karina K.
17:40 14 Oct 21
De trainingen met Nicole gaan erg goed! Veel variatie en lekker buiten😀Het is nog steeds leuk en hopen dit nog lang voort te zetten,Ook de trainingen met Patricia gaan lekker. Veel variatie en uitdaging. Mijn dochter en ik zijn nu een jaar lekker buiten aan het trainen bij Let's Do It. 😀De voordelen tot nu toe:-Een betere conditie: na een goede sprint ben ik binnen een paar minuten weer op adem;-Begeleiding en advies bij elke oefening, en vooral aanmoediging en uitdaging daarbij;-Sterker in armen en benen: links was altijd minder sterk dan rechts. Nu is het vrijwel gelijk;-Soepeler in de gewrichten, vooral in de heupen;-Lekker in mijn vel, meer spiermassa, plattere buik 😀;-Meer uithoudingsvermogen en een stok achter de deur!
J H.
J H.
14:50 03 Sep 21
Super snel geregeld en hoe heerlijk is sporten aan huis?! Geen tijd meer kwijt aan het inpakken van je sporttas, het meenemen van zware attributen en reizen naar de gym. De trainer komt gewoon bij jou in de tuin, op de hoek, in het park. Super efficiënte manier van sporten die past in een strakke planning.
Rubie V.
Rubie V.
10:28 02 Sep 21
De beste beslissing van het jaar. Ik en me man hebben altijd bij een sportschool getraind. Hij deed de traditionele kracht training en ik deed mee met de groepslessen mee.Ik was bevallen van onze dochter en wou sporten weer terug pakken en toen gingen alle sportscholen dicht. Let’s do it PT is echt een eye-opener geweest. We zijn erg gemotiveerd en gedreven. Veel sterker dan ooit! Het is ook ideaal voor onze situatie. De tijden zijn erg flexibel. We trainen thuis/ eigen tuin als onze dochter slaapt. Ideaal! Super blij mee!!
Poonam J.
Poonam J.
10:42 23 Aug 21
Met passende training werk je aan jezelf, zowel mentaal als fysiek, met hulp van een ervaren trainer.
Nienke G.
Nienke G.
18:19 11 Jul 21
Na lang twijfelen gekozen voor Personal training. In het verleden ben ik topsporter geweest en jarenlange sportschool ervaring. Maar toch miste ik in de sportschool gerichte begeleiding om goed te trainen ondanks diverse blessures. Ik heb geen enkele spijt van mijn keuze. Na een intake word ik 2x per week gecoacht door Candy. Ik had nooit verwacht om zo snel kracht en balans weer op te bouwen. Candy past de trainingen perfect aan zodat ik pijnloos maar toch echt wel grenzen op zoek in mijn trainingen. Het trainen op locatie, in mijn geval gewoon lekker thuis, is heerlijk.
Inez S.
Inez S.
20:14 21 Jun 21
Ik ben ontzettend blij met Patty, mijn personal trainer. Ze heeft veel kennis, kijkt goed naar wat je kunt en hoe je gebouwd bent én ze is heel gezellig!
Margot de V.
Margot de V.
07:53 01 Jun 21
We zijn erg enthousiast over de wekelijkse trainingen van Silvia van der Plas. Deskundig geeft ze aanwijzingen om de oefeningen correct uit te voeren. Daarnaast weet ze de juiste snaar te raken door te motiveren en ons ook net dat stapje verder te laten gaan. En met een lach!
Marga Groot Z.
Marga Groot Z.
14:04 31 May 21
Bij de aanmelding ging het even mis, maar ben blij dat ik zelf contact opnam. Hierdoor ben ik gekoppeld aan de zeer leuke, actieve personal trainster, Patty. Ze motiveert enorm, ondersteund en laat mij weten wat de mogelijkheden zijn om een goed resultaat te behalen. Ik verloor mijn motivatie om te trainen na een opmerking van een andere PT bij een fitness center, die doodleuk zei dat het mij niet zou lukken om een goed resultaat te behalen. Het is Patty gelukt om mij zelfs te laten trainen wanneer ze niet in de buurt is. Tussendoor kreeg ik nog een motivatie kaartje van Let’s do it en dat vind ik heel attent.Echt een aanrader 👍🏽
Karen K.
Karen K.
12:50 31 May 21
Echt een aanrader! Een paar weken aan het trainen en nu al vooruitgang te zien. In de trainingen word ik steeds uitgedaagd om net iets verder te gaan dan dat ik denk dat ik kan. Elke keer ook weer heel veel variatie in de trainingen. Het is echt heel fijn om een stok achter de deur te hebben. Ik merk dat ik al een betere conditie heb en dat ik ook plezier heb om te gaan trainen! Patty is echt een super lieve en een motiveerde coach!
Sabrine L
Sabrine L
14:28 30 May 21
Heel fijn om 2 keer in de week structureel te sporten. Voor mij is het een goede stok achter de deur en mijn trainster weet precies wat ik wel en niet kan doen. Op het moment ben ik zwanger, en wel zo fijn dat hier extra op gelet wordt.Wat ik heerlijk vind, is dat 2 keer in de week mijn trainster bij mij voor de deur staat, waardoor sporten makkelijk te combineren is met mijn eigen onderneming en het gezin.Echt een aanrader!
GROEIHELDEN
GROEIHELDEN
08:55 27 May 21
Afwisselende trainingen met super leuke trainster Barbara! Mijn condititie en kracht zijn in een paar weken al enorm verbeterd. Een aanrader dus!
Anne Marie G.
Anne Marie G.
13:04 22 Mar 21
Om goed te kunnen werken aan het herstel na mijn zwangerschap en bevalling, in combinatie met weinig vrije tijd / kinderen / werk zijn we via Let's do it personal training aan huis gaan doen. We worden getraind door Marleen en wat we heel fijn vinden is de hoge mate aan maatwerk waarbij heel goed rekening wordt gehouden met onze specifieke wensen en uitgangsconditie. De training vliegt altijd voorbij, we maken goede vorderingen en doordat het gewoon thuis is heb je niet alleen een stok achter de deur maar is het ook erg laagdrempelig.Kortom, kwaliteitstraining met een erg goede trainer waarmee je echt resultaat haalt.
Irene Van Der B.
Irene Van Der B.
20:43 11 Mar 21
Ik heb mezelf een cadeau gedaan in de vorm van een personal trainer. Ik ben nu sinds een half jaar aan het trainen met Michelle. Ze komt aan huis en neemt allerlei trainings attributen mee. Hierdoor zijn de trainingen erg afwisselend en leuk. Ze bouwt de trainingen op, waardoor ze elke keer zwaarder worden en je ook merkt dat je vooruitgang boekt. Ik had na mijn tweelingzwangerschap wat extra hulp op maat nodig wat ik niet vond in de sportschool. De extra aandacht en trainingen op maat zijn erg fijn. Michelle is ook echt fantastisch. Gezellig op momenten maar ook een echte killer als ik dat nodig heb. Ik heb al goede resultaten geboekt en ik ben erg blij en trots op wat ik heb bereikt.
Anneke S.
Anneke S.
20:56 25 Jan 21
Snelle intake en goed rekening gehouden met mijn wensen. Via Let's do it kregen we de leukste personal trainster (Michelle) en heb heel fijn samen met mijn man thuis kunnen trainen. We hebben eerder personal training via een sportschool gedaan, maar dit beviel ons veel beter. Minder tijdsinvestering, persoonlijkere aanpak en qua kosten voor 2 personen scheelt het niet veel. Ze heeft mij fit gekregen (en gehouden) terwijl ik zwanger was van een tweeling. Zorgverleners zijn verbaasd dat ik nog (aangepast) sport. Ik kan het iedereen aanbevelen!
Inge van D.
Inge van D.
10:52 18 Jan 21
Sinds een paar maanden aan de slag met Suzanne, een fijne coach! Ze luistert goed naar mijn wensen en sluit de oefeningen daar naadloos op aan. Daarnaast geeft ze voedingsadviezen die ik ook goed kan gebruiken. We trainen op mijn kantoor (en nu buiten) wat prima gaat, we hebben weinig ruimte nodig. Mijn dochter kan nu een paar weken gratis mee trainen en dat is super gaaf! Ik raad iedereen aan die om welke reden dan ook niet naar de sportschool kan of wil om voor een Personal Trainer te kiezen, thuis of op kantoor, van LET'S DO IT. Ik voel me na een aantal weken al een stuk fitter!
Manon De J.
Manon De J.
11:33 15 Jan 21
Ik zocht een vrouwelijke personal trainer en ik had meteen een goed gevoel bij Let's Do It! Ik vulde m'n contactgegevens in op een avond en diezelfde avond kreeg ik nog een berichtje terug! De snelheid en duidelijkheid van communiceren was meteen een groot pluspunt! Er werd duidelijk geluisterd naar m'n wensen voor wat voor Personal Trainer er bij mij zou passen en ik had diezelfde week nog een proefles. En... het was direct een match! Ik vond het knap dat Charlotte als eigenaresse van Let's Do It door een telefoongesprek zo'n goed beeld had van welke Personal Trainer er bij me paste. Inmiddels ben ik bij les 6 aan beland. Het is leuk en ik maak progressie in m'n krachttraining (mijn voornaamste doel). Ik raad Let's Do It zeker aan als je ook op zoek bent naar een vrouwelijke personal trainer en een organisatie die vertrouwen biedt.
Fieke S.
Fieke S.
20:03 05 Jan 21
Via Let's do it heb ik aantal maanden getraind (fitness en yoga) onder begeleiding van Personal Trainer Claire. Vanaf de eerste tot de laatste training kijk ik terug op een zeer positieve ervaring. Claire is een vriendelijke, betrokken en professionele trainer. De trainingen en het tempo werden perfect aangepast op mijn conditie en wensen. Ook zat er voldoende uitdaging en variatie in de trainingen. Indien de gelegenheid zich voordoet zou ik zeker opnieuw onder begeleiding van Claire willen trainen.
samira E.
samira E.
20:57 27 Dec 20
Wat is het toch fijn om met een personal trainer aan huis te trainen, ik heb nu geen excuses meer. Met de nodige dosis humor en motivatie weet Raymond mij keer op keer door de pittige trainingen heen te loodsen. Ik merk al na 2 maanden verschil. Op naar de komende sterke & fitte periode!
Tuğba
Tuğba
14:01 16 Dec 20
Toen ik begon met personal training, was ik redelijk in conditie maar zeker niet goed. Na enkele maanden merk ik dat ik sterker ben geworden, strakker en dat het enorm motiverend werkt om een keer per week één op één te trainen. Daardoor hou ik het ook voor om dan nog 2 tot 3 keer per week alleen hard te lopen of cardiooefeningen te doen. Carolien, mijn personal trainer, is ontzettend motiverend, belangstellend en ze pusht me echt, ze laat me dingen doen die ik in mijn eentje niet zou doen. Het is een investering, maar wel een investering maar ik nog elke dag blij mee ben. Het heeft ook gezorgd voor leefstijlverandering, en dat is ook gezondheidswinst.
Karin S.
Karin S.
17:47 09 Dec 20
Sinds oktober ben ik begonnen met personal training. Twee keer per week komt Ruth bij mij thuis om trainingen te geven die op mijn niveau zijn afgestemd.Ik ben super tevreden met de trainingen! Dit is echt wat ik nodig heb om te gaan sporten, echt die stok achter de deur. Ik merk dat ik al een betere conditie heb en dat ik ook meer plezier heb om te gaan trainen! En Ruth is echt een super trainster!!Voor ik begon met trainen via Let’s do it Personal training deed ik aan geen enkele sport. Ik heb vele jaren een abonnement gehad op een sportschool maar ben nooit gegaan. Dit omdat ik niet wist welke oefeningen ik moest doen en hoe ik deze het best kon uitvoeren, geen zin had na werk om weer om te kleden om naar de sportschool te gaan en me niet prettig voelen tussen alle sportende mannen.De personal training is laag drempelig waardoor je ook zonder ervaring met sporten zoals mij, je erg op je gemak voelt.Ik beveel personal training aan iedereen aan. Ik had dit jaren geleden moet doen in plaats van dure abonnementen van sportscholen aangaan waar je nooit heengaat.
Isabelle P.
Isabelle P.
11:23 05 Dec 20
Super blij met jullie trainingen. Ik voel me fit en zit lekker in mijn vel! Top personal trainer, die mij goed aanpakt, en elke keer weer een uitdaging geeft. 👍💪
Heidi van den B.
Heidi van den B.
17:58 04 Dec 20
Fijne begeleiding... Snelle reactie bij aanmelding.. Duidelijke gesprek en oriëntatie waar de vraag zit..zodat je echt krijgt wat je wil.. Op maat. Compleet pakket van voedingsadvies en begeleiding lifestyle en sport. De trainingen met karin zijn gezellig en effectief😉... Karin neemt wensen en beperkingen (bv tijdens mijn blessure) mee in de de trainingen en is heel flexibel in het maken van afspraken en verzetten... Wat voor mij erg belangrijk was met mijn werk.
Menne V.
Menne V.
12:10 24 Nov 20
Vanaf augustus ben ik begonnen met trainen en met voeding. Mijn doel is gezonder eten, afvallen en fitter worden. Dit omdat ik te zwaar was maar ook lichamelijke klachten had bv hoge bloeddruk, hartritmestoornissen en maagklachten, rugklachten enz. Heel veel tips gekregen over voeding en hoe je hier mee om kan gaan. Maar ook sporten met een super leuke personal trainer Yvonne Schippers. Die je motiveert zodat je er voor gaat. Ondertussen afgevallen en geen lichamelijke klachten meer. Dus ik ga er voor en kan het iedereen aan bevelen. Top!
Josépha van B.
Josépha van B.
08:36 13 Oct 20
Een jaartje geleden maar eens op zoek gegaan naar wat hulp. Zo kwam ik hier terecht. Na overspannen en daarop een burn-out in had ik een opstapje nodig om weer lichamelijk en geestelijk aan te sterken. Michael heeft mij daar de eerste weken bij geholpen. Het koste me daarna nog wel moeite om door te zetten maar sinds een aantal maanden ben ik weer tenminste 2 x per week in de sportschool en doe ik mee aan groepsleden. Bedankt voor de goeie aanzet om weer met mijn lichaam in contact te staan
Michael
Michael
20:48 15 Sep 20
My experience with LET’S DO IT Personal training has been fully satisfactory, mainly thanks to the enthusiasm and professionality of our trainer, Nick. I’m currently training together with my son Pietro, who is autistic, and Nick quickly managed to estabilsh a good link with him, showing a good empathy and understanding. In addition to it, I’m going to be fit again at 56, I’m getting there, and this will be a dream coming true for me, after more than 30 years being overweight. Thanks LET’S DO IT, thank you Nick!
Eugenio P.
Eugenio P.
07:05 14 Sep 20
ik was op zoek naar een personal trainer omdat ik veel last had van mijn gewrichten en rug. Ook wil ik aan mijn conditie werken omdat ik vaak moe was en vitamines moest slikken om fitter te blijven .Aantal kilo's mogen ook inderdaad wel af .Inmiddels ben ik 3 maanden verder met de personal trainer en ik heb veel minder last van pijn en mijn conditie is beter geworden. Ook krijg ik meer uitleg over hoe ik gezonder kan eten om fitter te worden. Ik heb nu geen vitamine pillen meer nodig en ben fitter dan daarvoor .Ook weeg ik nu minder dan eerst terwijl ik 5 keer per dag mag eten en niet hoef te verhongeren.Ik heb goede vertrouwen in dat ik mijn doel samen met mijn personal trainer zal kunnen bereiken
Yvonne T.
Yvonne T.
23:16 07 Sep 20
Een aanrader! Ik heb na 15 keer sporten met Steffie super goede en praktische tips gekregen die werken voor mij. In de trainingen werd ik steeds uitgedaagd om net iets verder te gaan dan dat ik dacht dat ik kon. Steffie is spontaan, enthousiast en professioneel. Ze verzint steeds iets nieuws waardoor de training nooit saai is. Nu geniet ik ook meer van 'uitspattingen' omdat ik weet dat dit er bij hoort. Mijn levensstijl is aangepast!
Ruis in H.
Ruis in H.
08:24 07 Aug 20
Na twee kindjes wilde ik graag rustig opbouwen met sporten om weer in vorm te komen. Ik zocht naar personal training voor begeleiding (en ook een beetje als stok achter de deur). Mijn man (met zittend beroep) besloot ook mee te doen. We trainen twee keer in de week (aan huis, park om de hoek) en het bevalt ons heel erg. Het contact verloopt heel prettig en de oefeningen worden goed naar behoefte afgestemd. We bouwen lekker op zonder iets te forceren.Charlotte & Nadine (trainster): dank jullie wel!
Wij trainen nu een half jaar met Joanne. We hebben de hulp van let’s do it ingeschakeld omdat we wilden afvallen en onze conditie slecht was. Tijdens de intake werd echt de tijd voor ons genomen en ook werd er aandachtig gekeken naar onze voeding. We vinden het belangrijk om aan onze gezondheid te werken, zeker nu in deze coronacrisis.Joanne kan zich goed in ons inleven en geeft iedere keer weer een andere training, waarbij we op een plezierige manier uitgedaagd worden. We hebben echt mooie resultaten behaald. Eindelijk meer energie en we zijn echt flink afgevallen zonder daarbij teveel spiermassa te zijn verloren.We verleggen steeds meer onze grenzen tijdens het sporten, doordat Joanne ons zo enthousiast motiveert. Doordat Joanne altijd bij ons voor de deur staat, is sporten en gezonder eten onze nieuwe leefstijl geworden.Dikke aanrader voor ieder die thuis getraind wil worden of lekker buiten. Het is waar, het werkt echt als een stok achter de deur. Het is net dat zetje dat we nodig hadden en nog steeds nodig hebben ;-) Let’s do it, bedankt!
Gertjan G.
Gertjan G.
11:49 29 Jun 20
Sinds een aantal maanden sport ik bij Lets do it. Ik ben zeer tevreden, heb mooie resultaten gehaald en ben zelfs het sporten weer leuk gaan vinden. Ideaal dat de trainer bij mij thuis komt. Ze weet goed wat ze doet en geeft mij iedere keer weer een andere training waardoor ik het sporten leuk blijf vinden. Een aanrader!
Het klikte gelijk vanaf het begin met onze personal trainer. In overleg met haar kregen we een op ons toegepast trainingsprogramma. Iedere week steeds een ander work-out. Dit houdt het lekker afwisselend.Erg leuk om te merken dat je steeds meer aankan. We voelen ons fitter, energieker en sterker. Bovendien is het ook een stok achter de deur. Je kunt moeilijk onder training met de PT uitkomen als ze voor de deur staat. Kortom, een aanrader.
Richard M.
Richard M.
05:07 08 Jun 20
Ik mag nu al enkele jaren mooie opdrachten uitvoeren voor LET'S DO IT Personal Training… Een enthousiast en gedreven team dat er voor gaat om er weer een succes van te maken! Daar krijg je alleen maar energie van!
Philip N.
Philip N.
19:50 04 Jun 20
We volgen nu al enkele maanden personal training bij LET'S DO IT. Hele fijne trainster met de juiste kennis en ervaring om ons verder te helpen met onze sport doelstellingen. Ook de bijkomende voedingstips die we van Charlotte ontvangen helpen ons daarbij. Absolute aanrader!
Kevin R.
Kevin R.
10:55 28 May 20
Sinds een periode werk ik samen met LET’S DO IT Personal Training. Ik kan niet anders zeggen dan dat het een bedrijf is die met veel enthousiasme en passie te werk gaat. Ze hebben direct contact met hun klanten en staan open voor ideeën en innovaties. Ik kan iedereen aanraden om LET’S DO IT te contacten op het gebied van Personal Training en voedingsadvies!
Leanne D.
Leanne D.
09:30 26 May 20
Namens mijn vriendin: Enorm bedankt voor je positiviteit, afwisselende trainingen en bereikte resultaten!
Robert
Robert
08:30 20 May 20
Kennis gekoppeld aan enorme positiviteit dat is een zeldzame parel! Let's do it maakt waar wat ze aanbieden. Absolute aanrader!
L. D.
L. D.
15:00 18 May 20
Let'd do it kan ik van harte aanbevelen!Wat mij aanspreekt is dat hun trainingen zich richten op de vrouw. Zij bieden professionele en enthousiaste trainers die bij je thuis komen, wat ongelofelijk veel tijd bespaart.Naast de personal trainingen bieden zij ook personal advies rondom jouw dagelijkse levensstijl.Kortom een aanrader voor een ieder die met een persoonlijk steuntje in de rug wil trainen en leven!
Cynthia B.
Cynthia B.
09:18 06 May 20
Ik ben heel tevreden over Let’s do it. Via een vriendin hoorde ik goeie berichten en zo kwam ik bij ze terecht. Ik wilde me graag fitter voelen, mijn conditie opbouwen waarbij ook rekening zou worden gehouden met mijn onderrugklachten. Ik heb een trainingsschema gekregen en voedingsadviezen die goed passen bij mijn leven.Esther is een enthousiaste en professionele trainer. Geen driller, maar iemand die mij op een fijne manier motiveerde en begeleidde.Ik voel me fitter en ben blij met de stok achter de deur. Als ik terugval zal ik zeker weer bij ze aankloppen!
Hedwig van de V.
Hedwig van de V.
14:08 10 Apr 20
Mijn man en ik doen samen duo-training en zijn heel blij met de grondige en professionele aanpak, echt een fijne manier van sporten!
Kim D.
Kim D.
17:01 03 Mar 20
Let’s do it is een fijne organisatie die je meteen op je gemak stelt en een goede intake doet. Hierdoor zoeken ze een goede match qua wensen en personal trainer. Daarnaast ook nog uitleg en voedingsadvies. Totaal pakket dus!
Loes H.
Loes H.
20:41 19 Jan 20
Fijne trainingen, lekker down to earth en altijd tijd om aanvullende tips te geven. Fijn om weer buiten aan de slag te gaan 💪🏼
Amanda F.
Amanda F.
12:17 13 Jan 20
Erg blij met mijn trainingen en alle adviezen op het gebied van voeding en sporten! Ik ben erg snel terug gebeld en nog geen week later had ik mijn eerste training. Ik zal let’s do it zeker aanraden bij familie en vrienden. Dankjewel dames !
Leonie Van G.
Leonie Van G.
20:49 04 Dec 19
Wat goed dat jullie deze training speciaal voor vrouwen,door vrouwelijk trainers hebben ontwikkeld!Dit zal veel vrouwen aanspreken, mij in ieder geval wel!
Wilma W.
Wilma W.
18:43 21 Oct 19
Absoluut een aanrader! Ik heb de persoonlijke begeleiding omtrent de voeding als zeer fijn ervaren. Je krijgt zoveel (of zo weinig) begeleiding/tips en trucs als je zelf prettig vindt. Werkt ook heel goed als je gewoon een stok achter de deur nodig hebt. Ook de personal trainer die ik kreeg toegewezen (Emre) deed het fantastisch. Het was soms natuurlijk zwaar, maar nooit te. En ook nooit saai. Ik heb in een paar maanden tijd geweldige resultaten geboekt!
Amy Van R.
Amy Van R.
13:23 21 Oct 19
js_loader

ons team

Rubia

Francis

Hesther

Patty

Bonita

Yvette

Annick

Armanda

Vanessa

Vanessa

Nicolette

Karin

Suzanne

Linda

Gonneke

Carla

Yvonne

Nouchka

Laura

Carolien

Michelle

Sangeeta

ilona

Claire

Jessica

Silvie

Daantje

Liona

karin

Tabitha

Claudine

Saskia

Nadine

Susan

Shimada

Jikke

Gery

Mirte

Sieneke

Lobke

Joyce

Stella

Eline

Barbara

Tilly

Elsa

Lisette

Marleen

Candy

Gerda

Maike

Sanne

Julie

Liselotte

Dalya

Indra

Margriet

Neeltje

Barbara

Jacqueline

Ketty

Annette

Martine

Michelle

Esther

Martine

Paulien

Rosa

Claire

Femke

Marieke

Queeny

Monika

Domnique

Domnique

Domnique

Domnique

Domnique

Domnique

error: Deze content is beveiligd!