Afvallen personal trainer

Afvallen met een Personal trainer, hoe? Lees het hier

Charlotte Hageman

Je wilt afvallen. Waarschijnlijk heb je van alles geprobeerd. Verschillende diëten, je hebt misschien in het verleden al eens wat sportscholen gesponsord of zelf thuis wat geprobeerd. Maar toch lukt het je niet om zelfstandig aan de slag te gaan met sporten, je voedingspatroon en je balans.

Wij begrijpen dat afvallen voor de meeste vrouwen niet gemakkelijk is. Zo heeft meer dan de helft van de inwoners van Nederland overgewicht. Er bestaat geen standaard protocol voor vrouwen die willen afvallen of fitter willen worden. We zijn dan ook geen computer waarbij we gauw even op de F2 toets drukken en vervolgens het lichaam krijgen waar we van dromen (kon dat maar!). Een gezond lichaam kun je ook niet kopen, daar moeten we echt iets voor (blijven) DOEN.

Een personal trainer kan jou helpen bij het afvallen

Gelukkig sta je hier niet alleen voor. Een LET’S DO IT personal trainer kan jou helpen om op een gezonde en haalbare manier op je streefgewicht te komen én te blijven. Hoe? Door een plan op maat. Juist door die persoonlijke aanpak behalen onze klanten resultaten. 

Ga je naast de Personal training ook aan de slag met je voeding? Dan zul je sneller afvallen. Want ook voeding speelt een belangrijke rol als je wilt afvallen met een personal trainer. Dat is dan ook de reden dat je bij LET’S DO IT GRATIS voedingsadviezen krijgt.

Ons team bestaat inmiddels uit meer dan 50 vrouwelijke personal trainers en is actief door bijna heel Nederland. De LET’S DO IT trainsters bieden je o.a. hulp bij het afvallen en motiveren en coachen je, zodat je het beste uit jezelf zult halen. Bovendien is afvallen met een personal coach een stuk leuker dan trainen in je eentje!

1. Plan op maat

Wil je afvallen? Jouw personal trainer zal een plan op maat voor je maken. Zo krijg je persoonlijke begeleiding en een persoonlijk trainingsschema dat afgestemd wordt op jouw doelen en wensen.

 • Wat wil je door de personal training bereiken?
 • Wat vind je leuk om te doen?
 • Wat vind je echt niet leuk om te doen?
 • Welke oefeningen passen bij jouw lichaam?
 • Welke spieren kunnen we versterken, zodat eventuele lichamelijke klachten verminderd kunnen worden?

Heb je blessures of andere lichamelijke klachten? Ook hier houdt de persoonlijke trainer rekening mee, zodat je de zwakkere spieren zult versterken en het sporten haalbaar voor je is en blijft en blessures kunt voorkomen. Van de trainer leer je welke oefeningen passen bij jouw lichaam en doelen en waarom. 

Wil je afvallen? Dan is het bijvoorbeeld belangrijk om je grote spiergroepen te trainen, zoals je beenspieren. Want hoe meer spiermassa je hebt, hoe sneller je stofwisseling en vetverbranding zal zijn. Zit je in de overgang? Ook dan is het belangrijk deze spiergroepen te trainen. Want dit heeft weer invloed op je hormoonspiegel. Lees hier waarom krachttraining belangrijk is, voor o.a. vrouwen in de overgang.

2. Persoonlijke aandacht

Niks geen schema op papier of een workout via een video. Nee, personal training staat juist voor persoonlijke aandacht en persoonlijke begeleiding. Het hele uur sta jij centraal en krijg je de aandacht en begeleiding die je nodig hebt. Zodat jij sneller jouw doelen kunt behalen en het sporten weer leuk(er) gaat vinden! 

Hoe voer jij de oefeningen uit, is je houding correct? Heb je een slechte nacht gehad of veel stress, waardoor je op dat moment minder energie en kracht hebt? Hoe reageert jouw lichaam op de training, mag het de volgende keer zwaarder of moeten we juist een stapje terug zetten? De personal trainer houdt hier allemaal rekening mee, zodat je in jouw eigen tempo werkt aan jouw persoonlijke doelen. Of dat nou afvallen is of fitter, sterker en strakker worden, dat maakt voor ons niet uit. De personal trainer zal jou positief motiveren en ervoor zorgen dat je effectief zult trainen. Zij is jouw stok achter de deur!

3. Afvallen met een persononlijke trainer door Personal coaching

Personal training is bij LET’S DO IT niet alleen maar je spieren trainen. Met je personal trainer kijk je namelijk verder. Naar behoefte uiteraard. Maar wil je bijvoorbeeld afvallen, dan spelen hierin verschillende factoren een rol. Zo kijken we vaak naar de volgende leefstijl facetten;

 • Sport 
 • Mate van beweging in het dagelijks leven
 • Voeding en drank
 • Mindset
 • Balans en ontspanning
 • Slaap 
 • Belastbaarheid
 • Zelfbeeld

Wij vrouwen zijn druk tegenwoordig. Zo hebben we veel ballen hoog te houden. We willen een succesvolle ondernemer zijn, maar daarnaast ook een goede moeder, dochter, zusje, vriendin en vinden het fijn als we een schoon huis hebben, een volle koelkast, dat er een gezonde maaltijd op tafel staat en we hebben een sociaal leven. Een flinke uitdaging dus! 

Wat wij vaak zien, is dat de meeste klanten door de personal training automatisch bewuste keuzes gaat maken rondom hun gehele leefstijl. Ze maken gezondere keuzes omtrent hun voeding, slaap, balans, etc. Het is een soort sneeuwbaleffect. Klanten worden zich daarnaast ook meer bewust van de keuzes die ze maken op de werkvloer. Door personal training kom je lekkerder in je vel en krijg je een betere belastbaarheid op zowel persoonlijk als op zakelijk vlak. Je werkt dus niet alleen aan je fysieke gezondheid, maar ook aan je mentale gezondheid. 

We zijn verantwoordelijk voor onze eigen resultaten

Je bent verantwoordelijk voor je eigen proces. Hartstikke goed dat je bijvoorbeeld 2 keer in de week een uur gaat trainen met je personal trainer, maar welke keuzes maak je in die andere 166 uren in de week? Kijk, en dáár kun je het verschil gaan maken. Jouw trainster kan jou hierbij begeleiden en ondersteunen.

“wat wil je bereiken, wat heb je hiervoor nodig en wat is voor jou in jouw huidige situatie haalbaar?”

4. Bij ons krijg je een werkboek van je personal trainer, Zodat je effectiever en sneller kunt afvallen

Voor onze klanten zijn we op dit moment een LET’S DO IT werkboek aan het maken. Hierin staan veel praktische voedingsadviezen maar juist ook tips voor een gezonde leefstijl. Want sporten speelt een belangrijke rol als je wilt afvallen, maar de mate van stress, slaap, alcohol, ontspanning en gezonde voeding ook! De adviezen zijn praktisch, want zo weet men bijvoorbeeld wel wat ze moeten eten, maar is de uitvoering juist lastig. 

Voedingsadvies

Wij staan niet achter diëten. We willen juist dat je voldoende eet, gevarieerd en zo puur mogelijk. En wil je een keer iets lekkers? Dat kan gewoon. Want perfectie bestaat niet. Je kunt niet dag in dag uit, jaar in jaar uit, 100% gezond eten. Dat houd je niet vol, zeker niet op lange termijn en daarnaast is het gewoonweg niet leuk. Zorg voor een gezonde balans in je voedingspatroon, zodat je zo nu en dan iets minder gezonds kunt eten. En geniet er dan ook van. Wij staan achter de 80/20 regel; 80% gezonde voeding, 20% minder gezonde voeding.

Afvallen met personal coaching

Naast de voedingsadviezen komen verschillende leefstijl facetten in het werkboek aan bod, die ik hierboven genoemd heb. Maar ook staan er coachingsvragen in. Deze zijn opgesteld door een professionele Motivational interviewing trainer. Zo sta je stil bij je doelen, je motivatie, huidige situatie, acties en eventuele valkuilen. Zodat je echt met jezelf aan de slag kunt, stapsgewijs en op een haalbare wijze. Ook hiervoor geldt, aan jou om het te laten slagen. Natuurlijk kun je met je personal trainer sparren over hoe het met je gaat, waar je tegenaan loopt en hoe je het eventueel anders zou kunnen doen. Maar jij maakt nog altijd zelf de keuzes in je leven. 

Je hebt een resultaat of een verhaal 

5. Wil je afvallen, maar heb je een lage sportmotivatie? De personal trainer is jouw stok achter de deur!

Omdat jij waarschijnlijk druk bent en weinig tijd hebt, komt de personal trainer bij jou aan huis. Dat scheelt je weer tijd en gedoe. Zij zal alle spullen meenemen die nodig zijn voor de training. Iedere week staat ze bij je op stoep. De afspraken die we met onszelf maken, nemen we blijkbaar minder serieus dan dat we een afspraak met een ander in de agenda hebben staan. Die vaste afspraak in je agenda werkt als een stok achter de deur. Wat we vaak van klanten terughoren, is ze het sporten weer leuk vinden door de personal training. Daarnaast werkt personal training stress verlagend. Het brengt je in een positieve flow waardoor je letterlijk en figuurlijk sneller lekkerder in je vel gaat zitten.

Sportschool

De meeste klanten hebben wel eens gesport op een sportschool, maar vaak wisten ze niet precies wat ze moesten doen. “Doe ik de oefening wel goed, welke oefeningen kan ik doen ter afwisseling, ik heb last van m’n rug, hoe kan ik deze versterken?”. Dat soort vragen bleven onbeantwoord omdat het op een sportschool toch wat onpersoonlijker is. Daarnaast kon men de motivatie niet opbrengen om hier wekelijks naar toe te gaan.

Door personal training train je onder begeleiding van een professional doelgericht aan de hand van een persoonlijk plan. Je krijgt net even dat duwtje dat je nodig hebt om uit die vicieuze cirkel te komen. Je hoeft niet meer na te denken over een effectieve training of bang te zijn dat je de oefening niet goed uitvoert, dat kun je aan je personal trainer overlaten. Iedere week word je opnieuw uitgedaagd door afwisselende trainingen en op een positieve manier gecoacht om het beste uit jezelf te halen. 

Online programma's

Zeker in deze tijd van het coronavirus zijn er veel online programma’s waaraan je mee kunt doen. Dat is natuurlijk fijn, want zeker nu we zoveel thuiswerken, is het extra belangrijk dat we in beweging blijven. Alleen houden de meeste mensen zulke online programma’s niet vol. Ze doen het misschien de eerste 2-3 weken, maar missen daarna de motivatie om ermee door te gaan. Want je hebt niet met iemand een afspraak, je wordt niet ergens verwacht. Daarnaast wordt het gauw als saai ervaren omdat het onpersoonlijk is. Daarnaast kijkt niemand met je mee hoe je het doet, of je houding wel goed is. En er wordt geen rekening gehouden met bijvoorbeeld jouw stijve schouders, nek en rug of zwakke rug of knie, dus de kans op een blessure is sneller aanwezig.

Ben je het zat en wil je nu echt afvallen, maar dan wel met hulp van een personal trainer?

Ons team staat voor je klaar om je te helpen. Ben je serieus geïnteresseerd? Graag bieden we je een GRATIS proefles aan, zodat je kennis kunt maken met de trainster, onze visie en werkwijze. Een goede match met de trainster vinden we belangrijk, die klik is de basis voor een effectieve en leuke samenwerking. Neem contact met ons op voor meer informatie. Yes, LET’S DO IT!

Team let's do it personal training

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email