Bananenbrood

Bananenbrood

Recept bananenbrood

Af en toe heb je zin in iets lekkers. Pak dan geen kant- en klare producten als liga’s en repen, maar maak zelf een lekker tussendoortje zoals dit bananenbrood! Tuurlijk, er zitten snelle fruitsuikers in; eet het dan ook niet te vaak en niet teveel. Maar een plakje bananenbrood is een stuk gezonder dan de kant- en klare repen en koeken uit de supermarkt. En weet je wat handig is? Snijd er plakken van en vries deze apart in. Super handig als tussendoortje voor onderweg of voor op je werk. Op naar het recept!

Ingrediënten

  • 200 gr amandelmeel
  • 400 g banaan (ca 4 stuks)
  • 1 banaan
  • 4 eieren
  • 2 el honing
  • 8 gr bakpoeder
  • Snuf zout
  • 100 gr 70% pure chocolade

Bereiding bananenbrood

  • Verwarm de oven voor op 175 graden hete lucht.
  • Pureer de bananen en de honing met een staafmixer in een kom. Wil je graag afvallen? Doe er dan een banaan minder in en laat de banaan die je erop legt achterwege. Scheelt je weer een aantal calorieën 😉
  • Voeg één voor één de eieren toe en klop ze met een garde door het beslag.
  • Spatel het amandelmeel met het bakpoeder en een snuf zout door het beslag.
  • Hak de chocola in stukjes en spatel deze door het beslag.
  • Vet een cakevorm (23 cm) in en giet het mengsel in de vorm.
  • Snij de extra banaan overlangs doormidden en leg deze op het beslag, druk zachtjes aan.
  • Bak het bananenbrood in ongeveer 45 minuten af in een voorverwarmde oven.
  • De cake is gaar als een prikker er schoon en droog uitkomt als je deze in het midden van de cake steekt.
  • Laat het bananenbrood iets afkoelen in de vorm en enjoy!
Bananenbrood

GRATIS E-book met recepten

Wist je dat we een E-book gemaakt hebben? In het E-book vind je o.a. workouts voor als je wilt afvallen, maar ook lekkere en makkelijke recepten. Download het E-book gratis via deze link.

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email