Maak eenvoudig zelf dadelrepen. Door ze zelf te maken, zijn ze een stuk lekkerder en gezonder dan die uit de supermarkt. Dit recept is helemaal plantaardig en zonder geraffineerde suikers. Een ideaal tussendoortje!
Nodig
10 repen
- 300 gr dadels ( ontpit )
- 100 gr havermout
- 200 gr gemengde noten
- 75 gr pompoenpitten
- 2 eetlepels notenpasta (of pindakaas)
- Een snufje zout
- 1 theelepels koek-speculaas kruiden
Bereiding
15 minuten voorbereidingstijd + 25 minuten oventijd + 30 minuten wachttijd
Ontpit de dadels en leg ze in een kom met heet water. Laat het 10 minuten staan.
Verwarm de oven voor op 170°C en bekleed een vierkante bakvorm van 20×20 cm met bakpapier.
Doe de havermout, noten, koek- en speculaaskruiden en een snufje zout in de keukenmachine en mix tot het kruimelig is maar niet helemaal fijn.
Voeg daarna de geweekte dadels, pompoenpitten en de notenpasta toe en mix tot de dadels mooi gepureerd zijn. Voeg een scheutje water toe als het te droog is.
Verdeel het mengsel in de vierkante bakvorm. Leg nog een vel bakpapier erbovenop en druk het geheel stevig aan met een glas of je handen, zodat de repen goed compact worden.
Zet de bakvorm daarna in de oven en bak 25 minuten. Haal daarna uit de oven en laat minimaal 30 minuten afkoelen voordat je ze in repen snijdt.
Snijd daarna in 10 gelijke repen en bewaar ze tot een week in de koelkast. Langer bewaren? Dat kan tot wel 3 maanden in bakje in de vriezer. Geniet ervan!
