Nodig
1 portie
- 500 ml volle kwark
- 2 teentjes knoflook
- 1 bosje verse peterselie
- 1 bosje Verse bieslook
- zwarte peper
- Zeezout
- Paar druppels citroensap
Keukengerei
- Schone theedoek
- Kom
- Zeef of vergiet
Bereiding
10 minuten
Leg de theedoek in een vergiet of zeef en schep de kwark hier in. Zet dit een dag van te voren op een kom en zet minimaal 6 uur in de koelkast. Het vocht lekt dan door het doek en zo blijft er een dikke romige massa over.
Hak de verse kruiden fijn. Doe de uitgelekte kwark in een kom en pers het teentje knoflook erbij (fijnhakken kan ook). Roer de kruiden erdoor en breng het mengsel op smaak met peper en zout en een beetje citroensap. Roer nogmaals door. Bewaar de kruiden roomkaas afgedekt in de koelkast maximaal 3 dagen.