Deze koekjes op basis van havermout zijn lekker knapperig aan de buitenkant en iets zacht van binnen en bovendien voedzaam en natuurlijk gezoet. Een lekker en gezond tussendoortje. Bak een hele lading van deze havermoutkoeken en bewaar ze in een trommel en je hebt er altijd een bij de hand. Ideaal om mee te nemen dus!
Nodig
12 stuks
- 3 eieren
- 4 eetlepels boter
- 225 gr havermout
- Snuf bakpoeder
- Snuf zout
- 75 gr meel
- 5 eetlepels honing
- Snuf kaneel
- 40 gr amandelen
- 2 eetlepels amandelschaafsel
- 40 gr rozijnen (optioneel)
Materiaal
- Bakplaat met bakpapier
Bereiding
20 M + 15 M oventijd
Verwarm de oven voor op 200° graden.
Smelt de boter en haal het pannetje van het vuur.
Klop de eieren los in een kom met een snuf kaneel, honing en zout. Roer de havermout erdoor.
Voeg daarna ook het meel en bakpoeder toe en ¾ van de gesmolten boter.
Hak de amandelen fijn en roer ook door het mengsel, eventueel met nog wat rozijnen.
Kneed tot een samenhangend geheel. Vorm er balletjes van en druk die plat in je hand.
Leg ze op een bakplaat met bakpapier. Bestrijk de bovenzijde met een klein beetje extra gesmolten boter. Bestrooi met wat amandelschaafsel.
Bak de havermoutkoekjes ca. 15 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn. Eet lekker!
Tip: als je je handen iets vochtig maakt, plakt het beslag minder en kun je er makkelijker bolletjes van maken. Ook lekker met stukjes pure chocolade er in.
