Deze hummus bowl met groenten is niet alleen heel erg lekker, maar ook verantwoord en veelzijdig. De heerlijke combinatie van een romige hummus, frisse komkommer, tomaat en aromatische za’atar kruiden maken het een perfecte keuze voor een lichte lunch of als smaakvol bijgerecht.
Nodig
4 personen
- 300 gr (bio) hummus
- 2 komkommers
- 1 rode ui
- 4 trostomaten
- 2 Handjes verse munt
- 2 citroenen
- 200 gr linzen
- 6 pitabroodjes
- 4 theelepel za‘atar
- 2 eetlepels extra vierge olijfolie
Bereiding
5 M + 5 M
- Snijd de komkommer en tomaten in blokjes. De rode ui snipper je fijn en de verse munt hak je fijn.
- Spoel de linzen af.
- Meng in een schaaltje de komkommer, tomaat, rode ui, verse munt, sap van ½ citroen en de linzen.
- Ondertussen snijd je de pita’s in driehoekjes en doe je ze voor 5 minuten in de oven op 175 graden in de oven of bak ze even in de pan met wat olijfolie.
- Verdeel de hummus over het bord met een lepel. Hierover doe je de salade van komkommer en tomaat. Top af met de za’atar kruiden en een scheutje olijfolie.
- Tip: voeg wat gebakken falafel toe voor een complete maaltijd.
