Pompoensoep. Vrouwelijke Personal trainer aan huis

Kruidige pompoensoep

Hou je van een kruidige pompoensoep? Dan moet je deze geproefd hebben! Het recept komt van m’n tante Hedwig uit Friesland vandaan. Daar kan echt niemand tegenop want oeh die kan koken! De kruidige pompoensoep is verantwoord en heeft echt een lekkere pittige smaak door de kruidencombinatie van o.a. kerrie, komijnzaad, peper, chilivlokken en gember. Ik hou zelf niet zo van pittig, maar ik vind deze echt super lekker. Houd je echt van pittig, voeg er dan wat extra chilivlokken aan toe. Hij is verrukkelijk, ben je er klaar voor? Hier het recept!

Benodigdheden kruidige pompoensoep

  • 1 Flespompoen (bio)
  • 1 Ui
  • 3 Teentjes knoflook
  • Stukje gember (2 cm)
  • 1,5 liter Kippenbouillon
  • 200 ml Kokosmelk (bio)
  • 2 tl Kerriepoeder
  • Zwarte peper, gemalen
  • 2 tl Komijnzaad
  • Verse koriander
  • 1 tl Chilivlokken

Bereiding kruidige pompoensoep

  1. De flespompoen hoeft niet geschild te worden, dat scheelt weer! Hij mag wel gewassen worden.
  2. PS. Mocht je de ronde feloranje variant voor een pompoensoep willen gebruiken, dan kan dat. Alleen moet je deze wèl eerst even schillen. Wanneer je de pompoen eerst even in de oven doet, schil je de schil er later makkelijker van af. Verwarm dan ook in dat geval de oven op 200 graden. Prik dan aardig wat gaatjes in de pompoen met een vork en zet ‘m een minuut of 10 in de voorverwarmde oven. Vergeet vooral niet de gaatjes erin te prikken, anders ontploft íe in de magnetron. Spectaculair, maar niet bepaald handig haha!
  3. Snijd de boven- en onderkant van de pompoen eraf en verdeel de pompoen in vieren. Verwijder nu de pitten en snijd de 4 stukken in blokjes.
  4. Snijd de ui, knoflook en de gember in stukjes
  5. Verhit een flinke (!) scheut olijfolie in een grote pan en bak hierin de ui en stukken pompoen.
  6. Strooi de komijnzaad erover, net als de kerriepoeder, gemalen peper, knoflook, gember en de chilivlokken. Roer flink door.
  7. Doe de deksel op de pan en laat het zo’n 20 minuten stoven op laag vuur. De bouillon gaat er dus straks doorheen. Let op, blijf af en toe roeren en zorg dat er genoeg olijfolie in zit. Anders brandt het aan.
  8. Nu mag de 1,5 liter kippenbouillon erdoor. Laat dit even doorkoken en pureer alles totdat alle stukjes verdwenen zijn
  9. Voeg nu 200 ml kokosmelk toe
  10. Serveer de kruidige pompoensoep met verse koriander en je kunt aan tafel 🙂

Eet smakelijk!

 

Personal training aan huis

voor vrouwen, door vrouwen

LET’S DO IT biedt als extra service naast de Personal training aan huis, ook voedingsadviezen aan. Je krijgt uitgebreide informatie en handige tips waar je meteen mee aan de slag kunt! Juist de combinatie van sporten en gezond eten is zo succesvol. Het levert mooie resultaten op die duurzaam zijn. Je wordt door je trainer getraind, gemotiveerd en gecoacht zodat je het beste uit jezelf kunt halen. Zij is jouw stok achter de deur! LET’S DO IT Personal training is het zusje van YourHealth Personal training. LET’S DO IT richt zich op Personal training aan huis voor vrouwen, door vrouwen. Ben je een man of wil je graag trainen met een mannelijke trainer, dan verwijzen we je graag door naar onze enthousiaste collega’s van YourHealth Personal training! –> CONTACT

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email