Let´s do it Personal training. Personal trainer aan huis. Afvallen zonder een dieet

Afvallen zonder een dieet

Charlotte Hageman

Vaak krijg ik de volgende opmerkingen van nieuwe klanten te horen “Ik ben dol op een heerlijk stukje chocola en een wijntje in het weekend. Mag ik dan nooit meer wat lekkers?”. Dat is niet het geval bij LET’S DO IT Personal training. Wij adviseren onze klanten geen streng dieet. Het gaat erom dat je bewust leert kiezen. Je kunt dan ook heus iets lekkers blijven eten, maar dan wel met mate. Je zult gaan afvallen zonder een dieet te hoeven volgen. Juist door te gaan trainen met je vrouwelijke Personal trainer en door bewuste keuzes te maken wat betreft je voeding, ontwikkel je een gehele nieuwe leefstijl! Waar moet je aan denken als je gezonder wilt gaan eten?

 

Afvallen zonder een dieet
Perfectie bestaat niet

Perfectie bestaat niet, zeker als het gaat om gezonde voeding. Je kunt niet 100% iedere dag gezond eten, dat is niet vol te houden en niet bepaald leuk. Het werkt zelfs averechts als we onszelf van alles ontzeggen. Het verlangen zal dan alleen maar toenemen en je zult het minder lang volhouden.

 

En nu?

Afvallen zonder een dieet; het gaat erom dat je bewust leert kiezen rondom je voeding. Voorbeeldje? Ik eet heus ook taart, heerlijk zelfs! Maar ik kies dan alleen een taartje die ik ècht lekker vind, lekker vers gebakken dus 😉  Maar daar blijft het dan bij. Of ik deel hem met mijn partner of een van de kinderen. Ik eet verder die dag gezond en ik ren die week eens een keer extra. Chips? Ook dat gaat erin haha. Maar ik kies dan wel vaak de naturel variant omdat hier geen suiker aan toegevoegd wordt. Ook haal ik nooit voordeelzakken in huis, maar juist uitdeelzakjes. Op die manier beperk je de hoeveelheid. En eet eens met je linker hand in plaats van je rechter hand. Je zult zien dat je dan ook veel bewuster eet! Dit soort kleine stapjes is het begin naar een gezondere leefstijl.
Afvallen zonder een dieet, wat kun je doen?

  • Dat je voldoende eet (vaak eet men te weinig!)
  • Eet normale porties
  • Luister naar je lichaam (ben ik verzadigd?)
  • Eet gevarieerd (alle kleuren groenten en fruit)
  • Eet zo puur mogelijk
  • Skip snelle suikers en transvetten
  • Drink voldoende water
  • En beweeg!


Afvallen zonder een dieet, Eet bewust!

Heb je trek? Stel jezelf de vraag ‘heb ik buik- of hoofdhonger?’ Word bewust van je eigen behoeften en keuzes. En houd je doel voor ogen ‘hoe gemotiveerd ben ik om mijn doel te bereiken?’ Stel jezelf de juiste vragen. Focus je niet op het probleem maar op de oplossing en kijk naar wat al wel goed gaat. Als je overdag voldoende, gevarieerd en gezond eet, hoef je i.p. niks meer te eten s’ avonds. Tenzij je s’ avonds nog heel actief bent, bijvoorbeeld als je nog gaat sporten. Vaak eten we uit gewenning. Het is een gedragspatroon die je moet zien te doorbreken en dat kan alleen door in actie te komen. Er dus echt aan te werken om het patroon te doorbreken. Wil je meer weten over emotie eten? Lees dan onze blog emotie eten doorbreken of 9 tips tegen eetbuien

Voeding & Sport,
de gouden combinatie

Wil je afvallen zonder een dieet te volgen? Pak je voeding aan a.d.h.v. de bovenstaande tips. Maar beweeg ook meer! Juist door gezonder te gaan eten en meer te gaan bewegen, kom je sneller in die positieve flow en is het goed vol te houden. Ken je LET’S DO IT Personal training nog niet? Ik vertel je er graag wat over. LET’S DO IT Personal training biedt Personal training aan huis aan voor vrouwen, door vrouwen. Wij hebben vrouwelijke Personal trainers door bijna heel Nederland namelijk in de provincies Gelderland, Utrecht, Noord-Holland, Zuid-Holland, Limburg en Noord-Brabant. De voedingsadviezen krijg je er gratis bij, mocht je die behoefte hebben. Train je liever met een sportmaatje samen? Dat kan gewoon bij ons, dit kost je niks extra. 

LET’S DO IT Personal training is het zusje van YourHealth Personal training. LET’S DO IT richt zich op Personal training aan huis voor vrouwen, door vrouwen. Ben je een man of train je liever met een mannelijke Personal trainer? Dan verwijzen we je graag door naar onze enthousiaste collega’s van YourHealth Personal training (since 2007). De grootste aanbieder van “aan huis trainingen” van Nederland!

L E T ‘ S  D O  I T ,
I T ‘ S  Y O U R  H E A L T H !

Geïnteresseerd geraakt? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie of voor het maken van een afspraak voor de GRATIS intake. De manier om te ervaren of onze vrouwelijke Personal trainer en visie bij je past. Neem contact met ons op via deze link

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email