Nodig
3 personen
- 400 gr bloemkool (in roosjes)
- 265 gr kikkererwten
- 200 gr verse spinazie
- 70 gr rode curry pasta (bijv. Fairtrade, Blue Elephant)
- 400 ml kokosmelk (Go-Tan)
- 1 eetlepel olie
- 1 handje cashewnoten
- Optioneel: naanbrood of rijst
Bereiding
20 minuten
Breng een pan water aan de kook en kook de bloemkoolroosjes 2 minuutjes en spoel ze af onder de koude kraan.
Verhit een pan en verhit de olie en voeg de rode currypasta toe. En vervolgens ook de bloemkoolroosjes.
Laat de kikkererwten uitlekken en voeg ook toe aan de pan. Schep goed door elkaar. Giet de kokosmelk erbij en roer alles door elkaar. Breng zachtjes aan de kook.
Voeg de spinazie toe aan de bloemkoolcurry en laat nog 5 minuutjes zachtjes met deksel op de pan koken tot de spinazie geslonken is en de bloemkool beetgaar is.
Bestrooi de bloemkool en kikkererwten curry met wat cashewnoten.
Tip: serveer de bloemkool curry met bijvoorbeeld wat naanbrood en/of rijst. Eet smakelijk!
