Met dit recept voor baked oats met banaan en eiwitpoeder maak je in 1 x een hele batch in 10 minuten. Alles in één schaal, bijna geen afwas en een heerlijk resultaat. En als je geen bosbessen hebt, kun je ook stukjes appel of rozijnen gebruiken! Lekker als eiwitrijk ontbijt of tussendoortje.
Nodig
8 stuks
- 3 rijpe bananen
- 2 eieren
- 140 ml melk
- 180 gr havermout
- 50 gr eiwitpoeder
- 2 theelepels bakpoeder
- 1 snuf kaneel naar smaak
- 60 gr bessen
- Olie of boter om in te vetten
- Ovenschaal 18 x 30 cm
Bereiding
10 M + 30 M oventijd
Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een ovenschaal of bakvorm licht in met een beetje olie of bakspray. Of bekleed deze met wat bakpapier.
Prak de bananen direct in de ingevette of bekleedde ovenschaal met een vork tot een gladde puree. Voeg de eieren en de melk toe en roer alles goed door elkaar tot een egaal mengsel.
Voeg de havermout, het eiwitpoeder, bakpoeder en kaneel toe aan het natte mengsel. Roer met een lepel alles goed door elkaar tot een gelijkmatig beslag.
Strooi de bessen over het beslag en duw ze lichtjes aan.
Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven en bak de ontbijt cake ongeveer 30 minuten, totdat hij stevig is en goudbruin kleurt.
Laat de ontbijt cake iets afkoelen voordat je hem in stukken snijdt. Hij smaakt zowel warm als koud heerlijk. Geniet ervan!
Tips:
- Je kunt de ontbijt cake 3 dagen in een afgesloten bak in de koelkast bewaren. Eventueel even opwarmen in de magnetron voor een warme start van de dag. Invriezen is ook mogelijk.
- Voeg nog wat extra smaak toe zoals een handje gehakte noten of kokosrasp. Dit maakt de ontbijt cake nog lekkerder en voedzamer!
- Voor een glutenvrij recept let je erop dat de havermout geen sporen van gluten bevat.
