Nodig
4 personen
- 700 gr pastinaak (geschild)
- 1 uitje
- 1 eetlepel olie
- 100 ml kookroom
- 1 handje gehakte peterselie
- 600 ml groentebouillon
- 1 theelepel rozemarijn
- 1 theelepel tijm
- 4 eetlepels croutons
- 1 snuf peper en zout
Bereiding
15 M + 20 M kooktijd
Snijd de geschilde pastinaak in kleine stukken. Snipper de ui.
Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur. Fruit de ui glazig en voeg de pastinaak toe. Bak deze 5 minuten mee zodat ze licht kleuren. Voeg de rozemarijn en tijm toe.
Voeg de bouillon toe en breng alles aan de kook. Laat de soep 20 minuten zachtjes pruttelen totdat de pastinaak helemaal zacht is.
Pureer de soep glad met een staafmixer. Voeg de kookroom toe en verwarm de soep nog een paar minuten zonder te koken.
Proef de pastinaak soep en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Serveer de pastinaak soep in kommen en garneer met peterselie en croutons.
Je kunt de soep afgedekt in de koelkast bewaren, tot 2 dagen. Verwarm rustig op laag vuur.
