Gezond Pasen

Gezond Pasen, 3 tips

Pasen 2020

Wil jij ook graag afvallen, maar vind je het knap lastig om van de paaseitjes en al dat andere lekkernij af te blijven? Je bent echt niet de enige. Dit jaar is Pasen ook nog eens anders dan anders. Ineens zitten we thuis en wordt ons wereldje steeds kleiner. Het sociale leven staat op een laag pitje en we kunnen er niet op uit om onze zinnen te verzetten. Ook het werken is anders. Ik weet niet hoe het bij jullie is, maar functioneel werken zit er bij mij niet meer in. Hiernaast ervaren de meeste van ons zorgen, onzekerheden en misschien toch ook wel angst. Moet je daarom Pasen aan je voorbij laten gaan? Ik denk het niet. Tuurlijk, ik geef toe, ook ik heb er minder zin in dan anders. Ook omdat ik niet bij mijn familie kan zijn. Maar toch is het goed om er gezellige dagen van te maken. Al doe je het voor de kinderen (als je die hebt).

3 Tips om Pasen gezond door te komen

Hoe kun je er tóch wat van maken, zonder dat het ongezond wordt? Door bewuste keuzes te maken. Nu hoef je echt niet als een paashaas op wortels te gaan kauwen, maar je helpt je lichaam en mind niet door grote hoeveelheden spijsbroden, chocolade eieren of andere koolhydraatrijke en vetrijke gerechten te gaan eten. Om je te helpen het paasweekend gezond door te komen, heb ik een aantal tips voor je.  

Tip 1 : Eet gezond, kies bewust

Misschien voor de hand liggend, maar als je een gezond Pasen wilt, is het verstandig om voeding te kiezen die koolhydraatarm en vetarm is. Zo kun je een prima lunch verzorgen door bijvoorbeeld een verse maaltijdsoep op tafel te zetten waarin lekker veel groenten zitten. Maar denk ook aan een salade, groente smoothie of verantwoorde gerechten die van eieren gemaakt zijn (nee, niet van chocolade eieren). Nog een tip voor een gezond Pasen; laat verder je eetpatroon niet verstoren, om snacken te voorkomen. Zorg dat je gezonde hoofdmaaltijden eet en gezond tussendoortjes.

Tuurlijk, iets lekkers eten tijdens de Paasdagen moet kunnen. Maar haal er niet teveel van in huis, want als je het in de kast hebt liggen, gaat het op. Beoordeel tijdens de Paasdagen goed waar je écht zin in hebt en wat je écht lekker vindt. Ga niet zomaar dingen eten ‘omdat ze er zijn’, maar kies datgene wat je echt lekker vindt en beperk het aantal of de portie, zodat je zonder schuldgevoel ervan kunt genieten. Loopt het anders dan je gehoopt had? Dan is er nog geen man overboord. Het gaat erom hoe je hiermee omgaat. Kijk niet terug en pak gewoon de draad weer op. Ik zeg altijd ‘vallen is niet erg, blijven liggen wel’.

Tip 2 : Drink geen of weinig alcohol

Wil je een gezond Pasen? Drink dan geen alcohol, of anders zo min mogelijk. Alcohol bevat namelijk veel lege calorieën en het legt je vetverbranding stil. Ook frisdranken kun je beter laten staan, net als vruchtensappen en frisdranken. Het is misschien saai, maar het beste is om water en kruidenthee te drinken. Drink dagelijks gemiddeld 1,5 á 2 liter, verspreid over de dag. Je kunt ook echt lekkere kruidenthee zelf maken. Denk bijvoorbeeld aan de combi van citroen, tijm en gember of gember en een schijfje sinaasappel.

Tip 3 : Wil je een gezond Pasen? Blijf in beweging!

Blijf niet de hele dag passief thuis stil zitten, maar kom ik beweging waar mogelijk. Kies bijvoorbeeld een rustig moment waarop je met elkaar een korte wandeling of fietstocht kunt maken, waarbij je 1,5 meter afstand van anderen kunt houden. Buiten actief zijn biedt gezondheidsvoordelen op zowel fysiek als mentaal vlak. 

Denk je erover om het sporten weer op te pakken, maar kun je hierbij wel een stok achter de deur gebruiken? LET’S DO IT verzorgt Personal training aan huis en buiten, speciaal voor vrouwen door vrouwen. Wij zijn het zusje van YourHealth Personal training. Neemt contact met ons op voor meer informatie of voor het maken van een gratis intakegesprek met één van onze vrouwelijke Personal trainers.

Namens ons hele team wensen je,
desondanks de omstandigheden,
fijne Paasdagen toe!

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email