Deze ontbijtmuffins met granola zijn de perfecte start van je dag! Boordevol voedzame ingrediënten zoals amandelmeel, appelmoes en rozijnen – ideaal als gezond ontbijt of verantwoord tussendoortje. De topping van fruitige jam en knapperige granola maakt ze onweerstaanbaar lekker.
Nodig
9 stuks
- 200 gr zelfrijzend amandelmeel
- 3 eieren
- 50 ml melk
- 4 eetlepels appelmoes
- 2 theelepels kaneel
- 70 gr rozijnen
- 1 snuf zout
- 9 theelepels jam
- 9 theelepels granola
Benodigdheden
- muffinbakblik
- mixer
- muffinvormpjes
Bereiding
20 M + 25 M oventijd
Verwarm de oven op 175 graden. Mix allereerst met de mixer de eieren en melk ongeveer 1 minuut. Voeg hier de appelmoes en het kaneel aan toe en mix wederom 1 minuut.
Voeg dan het zelfrijzend amandelmeel en een snuf zout toe en mix tot een beslag in ongeveer 2-3 minuten. Spatel als laatste de rozijnen door het beslag.
Verdeel het muffinbeslag over de muffinvormpjes in het muffinbakblik en bak de deze in ongeveer 25 minuten gaar. Laat afkoelen en verdeel over elke muffin een theelepel jam en granola.
Tip 1:Vries de muffins in zonder jam en ganola en haal ze de avond van te voren uit de vriezer en je hebt elke ochtend een lekker en snel ontbijtje.
Tip 2: Zelfrijzend amandelmeel is verkrijgbaar van het merk Koopmans. Kun je geen zelfrijdend amandelmeel vinden? Gebruik dan 100 gram amandelmeel en 100 gram tarwebloem of speltmeel en 14 gram (1 zakje) bakpoeder.
