Personal coach en personal trainer

Personal trainer en Personal coach

Charlotte Hageman

Wat is het verschil tussen een personal coach en personal trainer?

Een personal trainer begeleidt haar klanten op gebied van training en beweging. Zo leer je van je trainer hoe je de oefeningen dient uit te voeren, hoe vaak je ze moet herhalen en met welk gewicht. Ze leert je welke oefeningen passen bij jouw persoonlijke doelen en waarom. Hierbij houdt ze rekening met eventuele blessures of andere lichamelijke klachten. Van je trainer krijg je een trainingsschema dat zal aansluiten bij jouw persoonlijke wensen, doelen en mogelijkheden. 

Een personal coach kijkt naar hoe jij je voelt en wat je op dat moment nodig hebt. Ze gaat aan de slag met jouw eigen kracht op gebied van lichaam en geest. Door de juiste vragen te stellen, word je je bewust van eventuele valkuilen en laat ze je nadenken over wat voor jou haalbare mogelijkheden en oplossingen zijn. Zodat jij stappen kunt nemen om uit je huidige situatie te komen en je leven vorm te geven zoals jij dat wil.

Coaching en training in één

Een goede Personal trainer is ook een Personal coach. De Personal trainer traint én coacht je één op één. Tijdens de hele training sta jij centraal en krijg je de persoonlijke aandacht en begeleiding die je nodig hebt. Zo ga je niet alleen met je trainingsschema aan de slag. Ook brengt ze jouw dagelijks beweeg- en voedingspatroon onder de aandacht en naar behoefte ook andere leefstijl onderdelen zoals bijvoorbeeld voeding, mindset, belastbaarheid, zelfbeeld en balans.

Personal trainer

Op een sportschool heb je eens in de zoveel tijd contact met een fitness instructeur, terwijl de Personal trainer er echt voor je is. Tijdens de training let ze veel scherper en nauwkeuriger op, waardoor je effectiever traint, de kans op blessures klein is en sneller resultaat kunt behalen. Van een personal trainer leer je welke oefeningen effectief voor je zijn en waarom. 

Vind je hardlopen niet leuk, spring je liever niet omdat je snel last hebt van urineverlies na je laatste bevalling, zou je krachttraining gecombineerd willen zien met Personal Boxing en wil je graag trainen in een park? De personal trainer houdt rekening met jouw wensen en doelen en maakt voor jou een persoonlijk plan. Buiten de training om houdt de trainer contact met je als je met vragen zit rondom de training of je herstel. 

Jouw stok achter de deur

Wekelijks staat de trainer bij jou op de stoep. Omdat je iedere week met je personal trainer een vaste afspraak in je agenda hebt staan, werkt het als een stok achter de deur. Iedere keer weer staat er iemand op je te wachten. Een afspraak die we met onszelf maken, nemen we minder serieus dan dat we een afspraak met een ander in de agenda hebben staan. Neem je je voor om zelfstandig te gaan sporten, maar heb je een lage sportmotivatie? Dan wordt het trainen vaak doorgeschoven naar een ander moment en uiteindelijk wordt het sportmoment herhaaldelijk overgeslagen. 

“Ik ga niet sporten want ik ben nu te moe, ik heb nog zoveel te doen, ik heb geen tijd meer, het regent nu te hard…”

Onze ervaring is dat dit uitstelgedrag bij Personal training amper tot niet gebeurt. Want de klant investeert in haar gezondheid omdat ze dit belangrijk vindt. Zo zijn klanten gemotiveerd en willen alles eruit halen wat erin zit om hun doelen te behalen. Dat uit zich in bewuste keuzes rondom de gehele leefstijl. Zo maken ze meer bewuste keuzes rondom hun voeding, de mate van beweging in hun dagelijks leven, hun nachtrust, mindset, balans en ontspanning.

Personal coach

Een persoonlijke coach remt je tijdens de training af waar nodig of geeft jou net even dat zetje wat je nodig hebt om door te gaan. Zij zal je coachen, zodat jij het beste uit jezelf, de trainingen en het traject zult halen. Hierbij worden open vragen gesteld, zodat jijzelf nadenkt over haalbare oplossingen en mogelijkheden. Want oplossingen die we zelf bedenken, worden beter uitgevoerd dan dat een ander dit voor je zal bedenken. 

Jij bent degene die in actie moet komen. Je bent en blijft dan ook altijd zelf verantwoordelijk voor de keuzes die je maakt. En daar komt het stuk coaching bij kijken. Hartstikke goed dat je nu bijvoorbeeld 2x in de week gaat trainen, maar welke keuzes maak je die andere 166 uren in de week? Daar kun je het verschil gaan maken. Een personal coach kan jou hierin begeleiden.

“Welke keuzes maak je om welke reden? Hoe zou je het een volgende keer anders kunnen doen?Wat wil je bereiken, wat heb je hiervoor nodig en wat is voor jou nu haalbaar?”

Een betere balans en belastbaarheid voor o.a. ondernemers

Naast de trainingen kijkt je samen met de trainer/coach welke gezonde keuzes je kunt maken in je dagelijks leven, zodat je sneller je doelen kunt behalen en je belastbaarheid kunt verbeteren op zowel persoonlijk als op zakelijk vlak. 

Onze trainsters trainen veel ondernemers. Interessant is om te kijken hoe ze -een sterkere ik- kunnen creëren, zodat ze weer de energie, creativiteit, passie en inzichten krijgen om hun bedrijf te laten groeien. Door personal training en personal coaching werk je dus niet alleen aan je fysieke gezondheid, maar ook aan je mentale gezondheid. 

Wil jij ook de voordelen ervaren van een personal trainer en coach?

Besef jij ook dat Personal training veel voor jou kan betekenen en wil je het gemak ervaren van Personal trainer aan huis of buiten? Neem contact met ons op voor meer informatie, of maak een afspraak voor een GRATIS intake met proefles. De trainer komt met alle spullen naar je toe!

Waarom personal training aan huis?

Team

Ons team bestaat uit meer dan 50 vrouwelijker personal trainers en is actief door bijna heel NL.

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email