Pistache pannenkoekjes met mango zijn een vrolijke en frisse start van je dag, zeker als Paasontbijt. De combinatie van luchtige pannenkoekjes met de nootachtige crunch van pistache en het zoete van mango is echt een feestje op je bord. Serveer ze met een lepel pistachepasta voor een extra romige twist – heerlijk én makkelijkte maken!
Nodig
4 personen
- 400 ml (amandel) melk (Alpro)
- 4 eieren
- 8 eetlepels suiker
- 320 gr bloem
- 120 gr gehakte pistachenoten
- 8 theelepels bakpoeder
- een snuf zout
- 2 eetlepels roomboter of olie
- 200 gr mango
- pistachepasta (optioneel)
Bereiding
Klop het ei los. Voeg daarna de suiker (agave siroop) samen met de amandelmelk toe en meng goed.
Voeg vervolgens de bloem toe samen met het bakpoeder en een snuf zout. Hak de pistachenoten fijn en schep door het beslag heen.
Verhit de (kokos)olie of boter in een koekenpan en bak hierin de pannenkoekjes, je kunt er ongeveer 4 uit halen. Bak ze goudbruin aan beide kanten.
Ondertussen snijd je de mango in stukjes of ontdooi je de mango in de magnetron of in een pannetje.
Als de pannenkoekjes klaar zijn top je ze af met de mango stukjes, optioneel wat pistachepasta en eventueel nog wat extra pistachenootjes. Eet smakelijk!
