Voordelen buiten sporten

Voordelen van buiten sporten

Wat zijn de voordelen van buiten sporten?

Is een sportschool niks voor jou, maar wil je toch graag afvallen, sterker worden, meer energie of een betere conditie? Wellicht is buiten sporten iets voor jou! Buiten sporten brengt een hoop voordelen met zich mee. Lees erover in deze blog!

Voordelen buiten sporten

Fysieke en mentale gezondheidsvoordelen

Wanneer je buiten sport, krijg je lekker veel verse zuurstof binnen. Buiten sporten heeft een gunstig effect op je fysieke gezondheid, maar ook op je mentale gezondheid. Tijdens een buiten training maak je meer endorfine aan en je komt in aanraking met zonlicht. Hierdoor ga je je gelukkiger voelen. Hiernaast maak je ook je hoofd makkelijker leeg. Buiten sporten zorgt voor ontspanning en het verlaagt je stresshormonen.

Schone lucht en afleiding tijdens het buiten sporten

Een sportschool is een broedplaats voor ziektekiemen en bacteriën. Het voordeel van buiten sporten is dat de buitenlucht gemiddeld zo’n 5x schoner is dan de lucht in een sportschool! Nog een voordeeltje van buiten sporten; doordat je buiten sport, zie je meer om je heen. Dat kan in je voordeel werken omdat het zo lijkt alsof de tijd sneller voorbij gaat. Uitdaging en afwisseling in je training, maakt het sporten leuk. Als je buiten sport kun je gebruik maken van allerlei attributen, denk bijvoorbeeld aan bankjes, een boom, een zware tak, trappetjes, een stoep of andere verhogingen. Weet je niet goed wat je er precies mee kunt doen? Houd dan onze blog in de gaten, want hier plaatsen we allerlei oefeningen die je kunt doen als je thuis of buiten wilt sporten.

Moeder natuur

Nog een voordeel van buiten sporten, is dat je tijdens het buiten sporten extra uitdagingen krijgt van moeder natuur. Je lichaam ervaart meer weerstand door bijvoorbeeld een hoge of lage temperatuur of door regen of wind. Zo moet je lichaam harder werken om het warm te houden of af te koelen. Of kost het je meer energie om met flinke tegenwind snelheid te maken. Ook kronkelige paden kunnen tijdens het buiten sporten voor meer uitdaging zorgen, dan dat je op een vlakke ondergrond zou sporten. In dat geval verbrandt je dus meer calorieën dan dat je zou sporten in een sportschool. Zoals je kunt lezen zijn er dus genoeg voordelen om lekker buiten te gaan sporten. LET’S DO IT!

Sportmotivatie

Heb je moeite om je sportmotivatie weer terug te krijgen? Bijvoorbeeld omdat je te druk bent, weinig tijd hebt, je vaak moe bent of gewoon geen zin hebt? LET’S DO IT verzorgt Personal training aan huis, op je werk of lekker buiten in Utrecht, Gelderland, Noord-Holland, Zuid-Holland en Brabant. Om het jou makkelijk te maken, komen we met alle benodigdheden naar je toe. We maken een persoonlijk trainingsschema dat past bij jouw doelen en wensen. We zullen je motiveren, begeleiden en coachen zodat jij het beste uit jezelf en uit de training zult halen. Wij zijn jouw stok achter de deur! 

Let's do it Personal training.
 
 • Wie?

   Het team van LET’S DO IT bestaat uit vrouwelijke Personal trainers. LET’S DO IT is het zusje van YourHealth Personal training. Wij hebben ruim 13 jaar ervaring in het verzorgen van Personal training aan huis door bijna heel Nederland.

 • Wat?

   Wij verzorgen Personal training aan huis, speciaal voor vrouwen door vrouwen

 • Waar?

  De LET’S DO IT trainers zijn actief in GelderlandUtrechtNoord-HollandZuid-Holland en Brabant. We verzorgen Personal training op jouw gewenste locatie. Zo trainen wij onze meeste klanten aan huis, op het werk of lekker buiten op een plek bij hen in de buurt.

 • Hoe? 

  Omdat jij waarschijnlijk druk bent en weinig tijd hebt, komen we naar je toe met alle spullen die nodig zijn voor de training. Je krijgt een persoonlijk trainingsschema, waarbij wij rekening houden met jouw wensen, doelen en lichamelijke mogelijkheden. Bij LET’S DO IT krijg je een GRATIS voedingsadvies dat opgesteld is door onze voedingsconsulent. Gezonde voeding heeft namelijk een groot aandeel in je (sport)prestaties en je algehele gezondheid. Gezond eten en voldoende bewegen is de basis voor een gezonde leefstijl!

 • Voor wie?

  Personal training is voor iedereen toegankelijk omdat je in je eigen tempo traint. Verschillende doelen kunnen met ons gehaald worden, zoals bijvoorbeeld afvallen, sterker of fitter wilt worden, lichamelijke klachten of stress verminderen.

 • Kosten?

  Bij ons beginnen de prijzen vanaf 65,- euro per training van een uur. Hier zit het voedingsadvies bij in. We werken met een strippenkaart en bieden al pakketten aan vanaf 15 trainingen. Samen trainen met een sportmaatje? Dat kan bij ons en kost je niks extra. Zo zouden jullie samen de kosten kunnen delen. Voor ondernemers kan het eventueel aftrekbaar zijn.

 • Wie is mijn trainer?

  We bieden je een GRATIS kennismakingsgesprek aan. Dé manier om te ervaren of je een klik hebt met de trainer en om jouw vragen te stellen. Neem contact met ons op voor informatie of voor het maken van een GRATIS intake. Wij zijn jouw stok achter de deur!

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email