Sporten bedrijf

Sporten met het hele bedrijf? Zo pak je het aan

De gezondheid van je personeel is belangrijk. Want gezonde en vitale medewerkers zijn over het algemeen meer tevreden, productiever en minder vaak ziek. En dat zie jij weer terug in jouw bedrijfsresultaten. Maar de verantwoordelijkheid ligt niet alleen bij jouw medewerkers, ook jijzelf kan een hoop doen op dat gebied. Lees hieronder 7 tips ter inspiratie.

Inhoud

Tip 1 : Wil je dat je bedrijf meer gaat sporten? Regel alvast een tafeltennistafel

Hoe lekker is het om als break je collega in te maken met een potje tafeltennis? Tafeltennis is goed voor de teambuilding, ze komen lekker in beweging en ze maken hun hoofd erdoor leeg. Daag je team uit zodra er een after-lunch-dip opkomt of organiseer met je team een leuk toernooitje, zodra dit weer kan. Wist je dat je door tafeltennis niet alleen je lichaam in beweging komt, maar ook juist je hersenen hiermee activeert? Tafeltennis is dus een fysieke én mentale training. 2 in 1!  

Tip 2 : Zet straks bureaufietsen neer

Ken je dat, een bureaufiets? Daar zouden bedrijven toch eigenlijk meer gebruik van moeten maken, om zo het sporten te stimuleren. Tijdens het werken zijn je werknemers op een bureaufiets lekker in beweging. 

Tip 4 : Start een challenge

Sporten met je bedrijf kan echt veel positieve energie brengen, zeker als je er iets leuks van maakt zoals een challenge. Daag je collega’s uit met bijvoorbeeld een wall-sit challenge of een plank-challenge. Leuk, en ook nog eens eenvoudig op te zetten! Ook in deze tijd, je kunt ‘m makkelijk online inplannen via Zoom.

Tip 5 : Sporten met je bedrijf door een wekelijkse bedrijfsbootcamp

Wil je een fit en gezond team? Regel dan een bedrijfsbootcamp! Bijvoorbeeld na het werk, zodat files vermeden kunnen worden. Of na de lunch, zodat ze hierna weer fris en productief aan het werk kunnen. Bij LET’S DO IT wordt bedrijfsbootcamp gegeven door een professionele Personal trainer. Je krijgt een full-bodyworkout in de buitenlucht, op een plek bij jouw bedrijf in de buurt. De trainer neemt alle spullen mee die nodig zijn voor de training. Maar ook kan er buiten gebruik gemaakt worden van bijvoorbeeld bomen, stoepjes, trappetjes of bankjes. Voldoende afwisseling en uitdaging dus!

Waarom bedrijfsbootcamp;

  • Bedrijfsbootcamp verbetert de fysieke en mentale gezondheid van de medewerkers. 
  • Betere prestaties in het dagelijkse werk.
  • Professionele begeleiding en coaching.
  • Trainingslocatie dichtbij de werkplek.
  • Afwisselende trainingen met eigen lichaamsgewicht en sportmaterialen die onze trainers meenemen.
  • Snellere vetverbranding, spieropbouw en verbetering van conditie en weerstand.
  • Minder ziekteverzuim.
Sporten bedrijf door bedrijfsbootcamp

Bedrijfsbootcamp en COVID-19

Mag de bedrijfsbootcamp nu wel gegeven worden? Het antwoord hierop is ja. In groepjes van max 4 personen mag er gesport worden, mits de 1,5 meter afstand gehouden kan worden. Hier houdt onze trainer rekening mee tijdens de lessen. Wil je meer weten over de maatregelen die wij als organisatie nemen, om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan? Klik voor meer informatie op de onderstaande link.

Online bootcamp

LET’S DO IT biedt ook online bootcamp aan, zodat jouw werknemers online coronproof kunnen (blijven) werken aan zijn of haar gezondheid. In de meeste gevallen wordt de online bootcamp via ZOOM gegeven.

Tip 6 : Vraag je collega's wat ze qua sport leuk vinden

Ideeën die zelf bedacht worden, werken het beste. Dus vraag alvast eens rond waar je team enthousiast van wordt; welke sport of bewegingsvorm vinden zij leuk om straks met het bedrijf te doen? Je hoeft echt niet al deze tips op te volgen, maar het laat wel zien dat het niet zo moeilijk hoeft te zijn om met je bedrijf te sporten. 

Tip 7 : Meer bewegen tijdens thuiswerken

Op kantoor werken kan nu niet meer vanwege het coronavirus. Maar meer bewegen tijdens het thuiwerken is wél haarbaar voor je team. Hoe? Lees hier onze blog “voldoende bewegen tijdens het thuiswerken”. Op naar een fit en sportief team en een gezond bedrijf!

voedingsschema e-book

GRATIS recepten E-Book

Wil jij graag ons GRATIS recepten E-Book ontvangen? Download het E-Book via onderstaande link. 

Veel bak- en kookplezier gewenst!

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email