HIER MOET JE OP LETTEN BIJ HET KIEZEN VAN EEN PERSONAL TRAINER

Hier moet je op letten bij het kiezen van een personal trainer

Het inhuren van een Personal trainer is enigszins een luxe en is niet goedkoop. Althans, een professional is niet goedkoop. Omdat je geen papieren nodig hebt om te starten als trainer, schieten de fitgirls en fitboys die zichzelf Personal trainer noemen als paddenstoelen uit de grond. En in de meeste gevallen geldt; hoe groter het aanbod, hoe lager de prijs gaat. Maar een professional die zijn vak serieus neemt, zet zichzelf niet weg voor drie tientjes per training van een uur. Ben je op zoek naar een kundige en ervaren personal trainer? Lees hier waar je op moet letten als je een personal trainer kiest en welke kosten je kunt verwachten.

Wat kun je van een personal trainer verwachten?

Een personal trainer helpt je bij het bereiken van je gezondheidsdoelen of trainingsdoelen. Het kan zijn dat je een stok achter de deur nodig hebt omdat je anders niet vanuit jezelf gaat trainen. Of je mist de begeleiding rondom het trainen; ‘Welke oefeningen passen bij mijn doelen en waarom? Voer ik de oefeningen goed uit? Hoe kan ik een strakke, platte buik krijgen? Hoe kan ik in een verstandig tempo mijn spieren versterken, zodat ik minder last heb van mijn rug- en nekklachten?, etc.

Een personal trainer helpt je bij je sportmotivatie en is jouw coach en stok achter de deur. Vaak nemen we een afspraak met onszelf minder serieus dan een afspraak die we met een ander hebben staan. Die vaste sportmomenten in je agenda helpen je om –uit die vicieuze cirkel- en juist –in die positieve flow- te komen. Welke doelen kun je zoal met een personal trainer behalen?

 • Afvallen of aankomen.
 • Conditie verbeteren.
 • Strakker worden, een betere belijning krijgen.
 • Meer spierkracht.
 • Soepel worden, een betere coördinatie, balans en snelheid.
 • Verbetering van de belastbaarheid, op zowel persoonlijk als op zakelijk vlak.
 • Stress vermindering.
 • Verbeteren lichaamshouding.
 • Verminderen lichamelijke klachten.
 • Meer balans in je hormoonhuishouding.
 • Een betere balans van lichaam en geest.
 • Inzicht krijgen in je training, zoals “welke oefeningen passen bij mijn doelen, hoe moet ik de oefeningen correct uitvoeren, welk tempo past bij mijn lichaam?”
 • Positiever zelfbeeld.
 • Een gezond BMI en een fitter lichaam.
 • Lichaam voorbereiden op een operatie.
 • Gezond leren eten.
 • Gezonde lichamelijke samenstelling (verhouding tussen o.a. je spieren en vet).
 • Voorkomen van gezondheidsklachten.
 • Verlagen hoge bloeddruk.
 • Diabetes type 2 voorkomen of behandelen.
 • Hogere sport motivatie.
 • Duurzame resultaten.
 • Een gezonde leefstijl integreren in een druk leven

Let op de diploma's, kennis en ervaring als je een personal trainer kiest

Een personal trainer moet de juiste diploma’s op zak hebben en daarnaast is de hoeveelheid ervaring van belang. Zo zijn de de LET’S DO IT trainers gediplomeerd en ruim ervaren op gebied van training, coaching en voeding. Ons team bestaat uit meer dan 30 vrouwelijke personal trainers die meer dan alleen trainingen kunnen geven. 

We hebben bewust gekozen voor trainers die iets ouder zijn. Want onze ervaring is dat klanten niet alleen met gewichten aan de slag willen, ze vinden het juist ook belangrijk dat ze zich gehoord voelen en dat ze erkend en begrepen worden. Als organisatie vinden wij het dan ook erg belangrijk dat de personal trainer sociaal vaardig is. Het is niet zo dat de trainingen een theekransje bij ons zijn, zeker niet! Er moet wel gewerkt worden. Maar die persoonlijke aandacht en sociale momenten worden door onze klanten zeer gewaardeerd. 

hoe is het Karakter, de persoonlijkheid van de personal trainer?

Je hebt veel jonge trainers die net van school komen of die meer met zichzelf bezig zijn dan met de klant. Aan welke karakter eigenschappen moet een Personal trainer zoal aan voldoen volgens LET’S DO IT;

 • Zich goed kunnen inleven in een ander.
 • Enthousiasme en gedrevenheid.
 • Verantwoordelijkheid nemen (o.a. afspraken nakomen).
 • Een passie voor sport, voeding en leefstijl.
 • Positieve motivatie.

Bij LET’S DO IT geven we persoonlijke training, maar daarnaast komt er vaak een stukje coaching bij kijken. Je werkt bij ons dan ook aan een leefstijlverandering en leggen de focus op de persoonlijke training, voeding en naar behoefte op de mindset. Samen gaan we voor resultaten die duurzaam zijn.

Het team van LET’S DO IT bestaat uit meer dan 30 vrouwelijke personal trainers. De trainers werken vanuit passie om mensen op een positieve manier te helpen bij de ontwikkeling van een gezondere leefstijl. Bij LET’S DO IT kijken we graag naar mogelijkheden i.p.v. eventuele beperkingen. 

Dus waar moet je in onze ogen op letten bij het kiezen van een personal trainer? Kijk naar diploma’s, maar ook zeker naar de ervaring én de persoonlijkheid van de trainer. Een klik met de trainer is erg belangrijk, je gaat elkaar namelijk hoogstwaarschijnlijk vaker zien dat je eigen vrienden. Bij LET’S DO IT vinden we die match echt de basis voor een prettige en effectieve samenwerking. Kies dus vooral een trainer waar jij je goed bij voelt, waar jij het meeste vertrouwen in hebt.

Wat heeft de trainer te bieden, Wat is zijn of haar specialisatie?

Het is fijn als je een trainer hebt die veel ervaring heeft. Zodat zij weet wat ze doet en voor jou iedere keer weer een uitdagende en afwisselende training kan verzorgen. Als we kijken naar ons eigen team, heeft iedere Personal trainster wel haar eigen specialisme. Zo kregen we laatst een aanvraag van iemand die krachttraining super leuk vond, maar ook yoga. Wij hebben toen een vrouwelijke personal trainer gestuurd die naast Personal training tevens yogalessen kan verzorgen. Een combinatie hiervan is natuurlijk hartstikke leuk! Enkele weken terug kregen we een aanvraag van iemand die Personal Boxing erg leuk vindt. Inmiddels traint ze met LET’S DO IT Personal trainer Nouchka Fontijn; Europees bokskampioen! 

Ben je zwanger of pas geleden bevallen? Ga dan op zoek naar een trainer die hier veel verstand van heeft en ervaring heeft met deze doelgroep. Zo zijn een aantal van onze personal trainers gespecialiseerd in het begeleiden van zwangeren of pas bevallen vrouwen. Maar ook hebben wij fysiotherapeuten in ons team, net als diëtisten, medical trainers, leefstijlcoaches en sports masseurs. Dus ben je op zoek naar een Personal trainer? Vraag dan ook naar zijn of haar specialisaties die aansluiten bij jouw doelen en wensen.

Waar wordt de personal training verzorgd?

Wordt de training in een sportschool gegeven, aan huis, buiten op een plek bij jou in de buurt of in een studio? Bijna elke sportschool heeft tegenwoordig wel een personal trainer in dienst die Personal training aanbiedt. Maar is een sportschool niks voor jou? Kijk dan eens verder. Zo verzorgen wij Personal training en Personal Boxing aan huis, op kantoor of lekker in de buitenlucht. Het is dus de vraag waar jíj graag getraind wilt worden. 

Tegenwoordig bestaan er ook veel online adviezen en kun je een online Personal trainer inschakelen. Dit is laagdrempeliger en vaak goedkoper dan een trainer bij de sportschool in de buurt. Je hebt dan online contact met de trainer. Het nadeel hiervan is dat je minder intensief contact hebt met elkaar en dat de trainer veel moeilijker kan zien of je houding of uitvoering van oefeningen correct is. Online personal training richt zich voornamelijk op advies met betrekking tot bijvoorbeeld voedingsschema’s en trainingsschema’s. Dus heb je behoefte aan professionele begeleiding, wil je stapsgewijs de trainingen opbouwen in jouw eigen tempo en heb je hierbij een stok achter de deur nodig? Dan haal je meer uit de één op één trainingen.

Wat zijn de trainingsmogelijkheden van de personal trainer?

Als je een personal trainer zoekt, is het ook fijn om te weten wanneer je precies kunt trainen. Bedenk dan ook van tevoren wanneer jij graag wílt trainen; in de middag of juist s’avonds na je werk? Of ben je een vroege vogel en wil je om 07:00u starten? Bespreek vooraf jouw wensen en mogelijkheden.

Bij LET’S DO IT vragen we altijd naar jouw voorkeursdagen en voorkeurstijden voordat we het vrijblijvende intakegesprek inplannen. Zodra we dit in kaart hebben gebracht, gaan we op zoek naar een trainer die bij je past en die dezelfde mogelijkheden in haar agenda heeft. Bij ons krijg je een vaste trainer aangewezen. Omdat ons team uit meer dan 30 vrouwelijke Personal trainers bestaat, is er altijd wel iemand die bij jouw wensen en doelen past. 

Wil je graag samen met je partner of vriend(in) sporten? Vraag naar de mogelijkheden hierin; krijgen jullie allebei hetzelfde trainingsschema? Zitten hier extra kosten aan verbonden? En krijg je een vaste trainer of niet? Bij LET’S DO IT kun je met een sportmaatje trainen, zonder extra kosten. Op die manier zou je kosten kunnen delen met een vriendin, collega of familielid. Bij ons train je altijd met dezelfde trainer. Verschillen jullie in niveau qua sporten? Dat is bij ons geen probleem. De trainer maakt voor ieder een trainingsschema, afgestemd op de behoefte en wensen. Daarnaast houdt zij rekening met eventuele blessures of andere lichamelijke klachten. Kan de trainer een keer niet, bijvoorbeeld omdat ze een week op zomervakantie gaat, en wil jij graag doortrainen? Aangezien ons team uit veel trainers bestaat, is de kans groot dat we een vervanger voor je kunnen vinden, zodat jij structureel kunt blijven werken aan jouw doelen. 

Wat kost de personal training?

‘Waar word ik getraind, wanneer en door wie?’ Dat zijn belangrijke onderwerpen waar je op moet letten als je een personal trainer kiest. Maar wat ook niet geheel onbelangrijk is, zijn de kosten voor een personal trainer. Want hierin zitten verschillen. De gemiddelde prijzen voor een Personal trainer liggen zo tussen de 40,- en 120,- euro per uur. Nu denk je waarschijnlijk ‘dat is een behoorlijke wijde prijsrange’. Toch is deze prijsrange te verklaren. Zoals je hebt kunnen lezen zijn de exacte prijzen afhankelijk van een aantal factoren; zoals 

 • De ervaring
 • De kennis
 • Diploma’s
 • De service van het bedrijf
 • Het doel en de inhoud van de trainingen.
 • De kwaliteiten van de trainer op gebied van training, coaching en voeding

Het is daarom goed om met deze aspecten rekening te houden wanneer je op zoek gaat naar een Personal trainer. Wil je meer weten over de prijzen voor een Personal trainer aan huis? Lees het in onze blog ‘Wat kost een Personal trainer aan huis?’

Wat voor voorwaarden stelt een personal trainer?

Let goed op de voorwaarden wanneer je op zoek bent naar een Personal trainer. Het kan zijn dat een Personal trainer bepaalde voorwaarden stelt aan jullie samenwerking. Vraag bijvoorbeeld na wat er gedaan wordt als je de training een keer afzegt. En bespreek vooraf de kosten voor Personal training en vraag of er kosten zijn verbonden aan bijvoorbeeld een lidmaatschap van de sportschool waar de personal trainer werkt. Sta je bij de sportschool ingeschreven, dan worden er vaak extra kosten in rekening gebracht voor Personal training. Het is raadzaam dit soort zaken van tevoren na te vragen. Hieronder staan enkele voorwaarden beschreven van LET’S DO IT, als voorbeeldvragen die je kunt stellen aan de Personal trainer.

Kosten van LET'S DO IT Personal training

De kosten voor een LET’S DO IT Personal trainer op gewenste locatie liggen tussen de 65,- en 85,- euro excl. btw. Het voedingsadvies zit hier bij in. Ook samen trainen kost je niks extra. Waarin zit het prijsverschil? Wij werken met strippenkaarten. Zo bieden we pakketten aan van 15 trainingen totaan 200 trainingen. Ben je ondernemer? Dan zouden de kosten voor het coachingstraject fiscaal aftrekbaar voor je kunnen zijn.

Het meest verkochte pakket bevat 26 trainingen. Hiervoor geldt het uurtarief van 80,- excl. btw. Bij dit pakket heb je net iets meer de tijd om aan je doelen te werken. De meeste mensen hebben een tijd niet gesport en vinden het dan ook prettig om te starten met 2 tot 3 keer in de week te trainen. Hebben ze de vicieuze cirkel doorbroken, zitten ze in die positieve flow en kennen ze de oefeningen(houding) goed? En willen ze bijvoorbeeld naast de één op één training 1 keer zelfstandig trainen a.d.h.v. een trainingsschema dat opgesteld wordt door de trainer? Dan zouden ze de trainingen af kunnen bouwen naar 2 tot 1x in de week. 

Eén van de voordelen van die strippenkaart is dus ook dat je zelf kunt bepalen hoe vaak je traint. Wel werkt het beste om consequent te trainen. Dus niet dat je de ene week 3 keer traint, de week erna niet en de week daarop 1 keer. Als je op een vaste dag traint, werkt dat als een extra stok achter de deur. Het is een vaste afspraak in je agenda, die iedere keer weer terugkomt. Zo kan jijzelf maar ook je naasten hier rekening mee kunnen houden. Werk je onregelmatig? Dan zou je samen met de trainer per week of maand kunnen kijken welke sportmomenten voor jou haalbaar zijn. 

Hoe lang is de strippenkaart geldig?

Sluit je een abonnement af of kun je bijvoorbeeld kiezen voor een strippenkaart? De strippenkaarten van LET’S DO IT zijn geldig voor een onbepaalde tijd. Je kunt dus gerust een keer op vakantie of een lang weekend weg. We hebben wel eens klanten gehad die een kinderwens hadden en tijdens het traject zwanger zijn geworden. Zij hebben de trainingen op hold gezet en hervatte de training na hun bevalling. Ook toen net het Coronavirus uitbrak waren er enkele klanten voorzichtig en wilden de trainingen tijdelijk stoppen omdat ze tot de risicogroep behoorden. Na een korte periode konden ook zij weer de trainingen oppakken zonder dat er trainingen verloren zijn gegaan. 

Wat gebeurt er als je langdurig ziek wordt of geblesseerd raakt?

Stel, je wordt langdurig ziek of je krijgt een blessure waardoor je niet meer kunt trainen, hoe wordt hiermee omgegaan? Bij LET’S DO IT zal bij een langdurige blessure of ziekte de resterende trainingen terug verrekenen met de klant, na inlevering van een medische verklaring. 

Kies niet een personal trainer die jou van alles wilt verkopen

Kies een personal trainer die het beste met jouw gezondheid voor heeft en die niet alleen uit is op je portemonnee! Kies dan ook geen personal trainer die jou na één sessie al iets van een eiwitshake, suppletie of speciale vetverbranders wilt verkopen.  Een leefstijlverandering is een kwestie van langetermijnplanning waarbij je aanpassingen in je dagelijkse keuzes omtrent bewegen, eten en mindset moet doorvoeren. Een personal trainer die al over pillen of shakes begint voordat je überhaupt een gewicht hebt aanraakt, is er in de meeste gevallen op uit om snel geld te verdienen.

Hier moet je op letten bij het kiezen van een Personal trainer, conclusie;

 • Ervaring, kennis en diploma’s op gebied van training, voeding en coaching
 • Persoonlijkheid
 • Specialisme
 • Voorwaarden
 • Kosten
 • Trainingsmogelijkheden
 • Trainingslocatie
 • De service van de organisatie
 • Het doel en de inhoud van de trainingen

Belangrijk is dat je een klik hebt met de trainer. Daarom biedt LET’S DO IT ieder een GRATIS intakegesprek aan. Zodat je eerst rustig kennis kunt maken of eventueel een proefles kunt krijgen. Op die manier krijg je een beeld van wie je trainer is en wat je van de training zoal kunt verwachten. Lees meer over onze werkwijze of neem contact met ons op voor meer informatie of voor het maken van een afspraak. Ons team staat voor je klaar!

Vrouwelijke Personal trainer. LET'S DO IT

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email