Wat kost een personal trainer?

Wat kost een Personal trainer aan huis?

Charlotte Hageman

Prijzen Personal trainer aan huis vs. sportschool

Veel mensen zijn benieuwd naar de prijzen van een personal trainer. Begrijpelijk, want het kost je immers meer geld dan dat je voor een abonnement op een sportschool zou betalen. Echter kiest men toch vaak voor een personal trainer aan huis, met verschillende redenen.

Veel vrouwen voelen zich niet op hun gemak in een sportschool. Daarnaast is een sportschool vrijblijvend. Je hebt met niemand een afspraak, dus daarom moet je een goede discipline hebben. En als laatste mist men vaak de persoonlijke aandacht en begeleiding. Wat ons opvalt, is dat veel vrouwen om deze redenen LET´S DO IT contacten, omdat ze die stok achter de deur nodig hebben. Het helpt ze enorm dat de trainer week in, week uit bij hun voor de deur staat voor persoonlijke begeleiding.

De personal training van LET´S DO IT wordt een onderdeel van jouw leefstijl. Iedere week staat die kruis in je agenda, het is jouw vaste sportmoment! Je hoeft niet na te denken over de invulling van de training. Jouw vrouwelijke trainer kiest effectieve oefeningen die aansluiten bij jouw lichamelijke mogelijkheden, wensen en doelen. Tevens let ze op de juiste uitvoering van de oefeningen en corrigeert je waar nodig. Jouw trainer coacht en motiveert je tijdens de training, want jij staat gedurende de training centraal. Je personal trainer is je sportmaatje, motivator en coach.

Je krijgt effectieve begeleiding, een optimaal resultaat, persoonlijke aandacht en je bespaart jezelf tijd. Daarnaast werkt een afspraak met een personal trainer erg motiverend.

Persoonlijk advies en plan

Als je kiest voor een personal trainer van LET´S DO IT, ga je samen met jouw trainer doelgericht aan de slag. “Wat is jouw doel? Wat moet je doen om dat te bereiken? En wat is haalbaar voor je?” Er wordt een persoonlijk plan voor je opgesteld dat afgestemd wordt op jouw wensen, doelen en mogelijkheden. Je krijgt dus echt een trainingsschema op maat. Jouw trainer weet wat ze doet, waar jullie naar toe werken en stuurt bij waar nodig. Ze helpt je écht met het realiseren van jouw doelen en met het vasthouden van de gewenste resultaten.

Wat kost een personal trainer aan huis?

De kosten voor een personal trainer lopen uiteen. Voor de één-op-één training betaal je in het algemeen al snel tussen de 40 en 120 euro per uur. Dat lijkt misschien veel, maar een goede personal trainer kan veel voor je betekenen. Bij LET’S DO IT krijg je niet alleen een trainingsschema. Zo leer je bij ons een gezonde leefstijl integreren in een druk leven. De trainster helpt je met je sportmotivatie en begeleidt en coacht je op het gebied van beweging, voeding, balans en mindset.

Hoe kan het dat de prijzen van Personal training zo verschillen?

De prijs die per uur gevraagd wordt, verschilt per personal trainer. De prijs hangt af van verschillende factoren;

 • Ervaring. Een trainer kan weinig ervaring hebben en daardoor een lagere prijs vragen. De trainers van LET´S DO IT zijn juist geselecteerd op voldoende ervaring in de sport. Daarnaast hebben wij bewust geen hele jonge trainers in ons team zitten. We hebben trainers die levenservaring hebben en ‘wat te vertellen hebben’. Want wij merken dat klanten het toch wel heel prettig vinden om naast de training en voedingsadviezen persoonlijke aandacht te krijgen op gebied van balans, mindset, zelfbeeld, communicatie, etc.
 • Specialisaties. Er zijn personal trainers die zich verder gespecialiseerd hebben. Zo heeft LET´S DO IT vrouwelijke personal trainers die o.a. gespecialiseerd zijn in het trainen van klanten met blessures, zoals onderrugklachten, nek- en schouderklachten. Daarnaast hebben we ook trainers die gespecialiseerd zijn in het geven van training aan senioren of juist aan moeders die kort geleden bevallen zijn van hun kindje. Veel van onze trainers geven tevens ook Personal Boxing lessen of zelfs yogalessen. Wat een personal trainer kost, hangt dus ook af van welke diploma’s de trainer op zak heeft.
 • Aantal trainingen. De prijs kan afhangen van het aantal trainingen. LET´S DO IT werkt met een strippenkaart. Wij bieden pakketten aan vanaf 15 trainingen tot maximaal 200 trainingen. Hiervoor geldt; hoe meer trainingen je afneemt, hoe lager de prijs ligt. Dus ook daarin kan een verschil in prijs zitten.
 • Hoeveel deelnemers? Wordt er één op één training gegeven of in groepsverband? Bij persoonlijke begeleiding ligt de prijs over het algemeen hoger dan bij een groepsles. In principe geeft LET´S DO IT één op één training. Maar wil je graag trainen met een sportmaatje omdat jou dat motiveert? Bij ons kan dat zonder extra kosten. Onze visie is; de trainer is er dan toch! Zo hebben we veel vrouwen die met hun partner trainen of met een vriend(in). Op die manier zouden de kosten samen gedeeld kunnen worden. Ben je ondernemer? Dan is het goed om te weten dat de kosten voor het coachingstraject van LET’S DO I eventueel aftrekbaar voor je kunnen zijn. Wil je ook thuis aan de slag met een persoonlijk trainingsschema? De afwisselende trainingsschema’s krijg je van ons en zit dus bij de prijs inbegrepen, net als de voedingsadviezen.
 • Locatie. Waar wordt de les gegeven, thuis of op een sportschool? Ook de locatie heeft dus invloed op de prijs van een personal trainer. Om het jou makkelijk te maken en om je tijd te besparen, komt de trainer van LET´S DO IT met alle sportmaterialen naar jouw gewenste locatie. Dit kan bij jou thuis zijn, maar ook op je werk of buiten op een plek bij jou in de buurt. Deze service is bij onze prijs inbegrepen. Zo worden er geen extra benzinekosten in rekening gebracht.

Wat kost een Personal trainer van LET’S DO IT

LET’S DO IT werkt met strippenkaarten. De prijzen van LET´S DO IT Personal training variëren tussen de € 65,- en €85,- exclusief btw per training van een uur. De prijs is afhankelijk van welk pakket je bij ons afneemt. Hoe meer trainingen je afneemt, hoe lager de prijs. Ons kleinste pakket bestaat uit 15 trainingen. Samengevat:

 • Wij werken met ervaren, gediplomeerde trainers.
 • De training vindt plaats op jouw gewenste locatie. Wij komen naar je toe, met alle sportmaterialen die nodig zijn voor de training.
 • Bij LET’S DO IT kun je eventueel samen trainen voor dezelfde prijs.
 • Naast de training krijg je een GRATIS voedingsadvies waar je meteen mee aan de slag kunt.
 • Jouw trainer biedt persoonlijke aandacht en professionele begeleiding.
 • Het trainingsschema wordt afgestemd op jouw doelen, wensen en mogelijkheden. Hiernaast kan de trainer ‘een schema voor thuis’ voor je maken, zodat je evt. naast de training zelfstandig verder kunt werken aan het behalen van jouw doelen.
 • Tijdens de training word je gecoacht. Jouw trainer motiveert je, zodat je het beste uit jezelf en uit de training zult halen. Jij staat gedurende de training centraal.
 • Jouw trainster zal je motiveren zodat je bewuste keuzes gaat maken rondom je gehele leefstijl.
 • Je hebt echt een stok achter de deur.

GRATIS Intake

Naast de vraag ‘Wat kost een personal trainer?’ is het vooral belangrijk of je een klik ervaart met je trainer. Dat je je gehoord en begrepen voelt. Je zult je trainer immers wekelijks zien. Het is dan ook belangrijk dat je je op je gemak voelt. Daarom bieden wij je een GRATIS en vrijblijvende intake met proefles aan. Dé manier om te ervaren of onze visie, aanpak en trainer bij je past. Lees hier onze werkwijze of neem contact met ons op voor meer informatie of voor het maken van een afspraak. Wij staan voor je klaar en zijn jouw stok achter de deur! CONTACT

Train je liever met een mannelijke personal trainer? Dat kan! LET’S DO IT is het zusje van YourHealth personal training. We verwijzen je dan ook graag door naar onze collega’s van YourHealth! Wil je graag weten wat een personal trainer aan huis kost bij YourHealth? Zij hanteren dezelfde prijzen. CONTACT

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email